Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Doba vzájemně izolovaných řídicích jednotek je pryč

Společnost TC Mach představila na veletrhu jednotku Chameleon. Jedná se vlastně o tepelné čerpadlo, které je vybaveno kompletní regulací a je schopno monitorovat různé energetické pochody v domě a optimalizovat je ve smyslu úspor energie i vnitřního komfortu.

Ing. Barbora Machová říká: "Podobné systémy v současné době neexistují. V současné praxi se musí spojit několik systémů dohromady, což často způsobuje problémy. Systém jsme navrhli tak, abychom ulehčili projektantům propojování technologií: solární systém, natápění bazénu, tepelné čerpadlo musí spolu komunikovat, ale každý má jiného výrobce a vzájemné propojení je složité. Protože naše společnost má s těmito systémy zkušenosti, snažili jsme se to všem zjednodušit."

Řídicí systém Chameleon monitoruje, diagnostikuje a archivuje veškeré provozní stavy systému a řídí vztahy mezi jednotlivými okruhy. Umí topit i klimatizovat. Díky sondám, které umožňují zpětnou vazbu, snadno identifikuje závadu či pravděpodobnost jejího vzniku.

Zařízení je napojeno na dispečink firmy, což umožňuje identifikaci závady bez zásahu servisního technika. Pokud je nutný jeho zásah na místě, jde takříkajíc "najisto". Ředitel společnosti Stanislav Mach dodává: "Naše zařízení je z nejkvalitnějších materiálů, například akumulační nádrž je měděná. Většina jednotek Chameleon pracuje v zahraničí. Tam je při ohodnocování domu zvykem, že je v úvahu brána i hodnota vnitřního vybavení: Chameleon, vyrobený z nejkvalitnějších materiálů, tak odpovídá nejvyššímu standardu."


Stánek společnosti TC MACH na Aqua-thermu

Ředitel společnosti Stanislav Mach diskutuje
s účastníkem semináře, kde byl systém
Chameleon představen odborné veřejnosti
 
 
Reklama