Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Slavnostní zahájení veletrhu Aqua-therm Praha 2005

Za účasti významných hostů proběhlo včera na scéně GoJa Music Hall v areálu pražského Výstaviště v Holešovicích slavnostní zahájení 12. ročníku mezinárodního veletrhu Aqua-therm Praha.

Úvodní slovo slavnostního zahájení veletrhu patřilo Ing. Františku Kočímu, řediteli veletrhu z pořadatelské agentury Progres Partners Advertising. V tradičních informacích o právě otevřeném veletrhu zaujalo porovnání s domovskou zemí Aqua-thermu, kdy Ing. Kočí v úvodním projevu řekl: "Aqua-therm Praha je dnes větší než mateřský veletrh ve Vídni. V letošním roce se veletrhu účastní více než 425 firem ze 17 zemí, tj. více než v loňském roce a spolu s dalšími spoluvystavovateli jsme tak letos zaznamenali rekordní zahraniční účast." Mezi zeměmi, které jsou exotičtější, jmenoval například Japonsko a Koreu, ale tradičně největší účast má například Německo, Slovensko a Belgie.

V letošním roce poprvé nad veletrhem převzalo záštitu hlavní město Praha. Náměstek primátora Mgr. Jan Choděra na úvodním ceremoniálu ocenil význam 12leté historie veletrhu a řekl, že každý veletrh znamená zvýšení prestiže Prahy a k bohaté účasti zahraničních firem poznamenal, že Praha nabízí výjimečné příležitosti i pro další zážitky, například z kultury nebo historie. Záštita hlavního města má ještě druhou stránku - a to skutečně odbornou. Hlavní město Praha ukončilo energetické audity a připravuje se na realizaci závěrů. Veletrh je dobrou příležitostí pro načerpání zkušeností a informací právě pro následující etapu realizace energetických auditů.

Prezident Hospodářské komory ČR Dr. Ing. Jaromír Drábek ocenil práci odvedenou Progres Partners Advertising při organizaci veletrhu a zdůraznil, že v současné době je nesmírně důležité vážit jak ekonomické tak ekologické dopady výrobků. Prezentace na veletrhu odrážejí pozice firem na trhu a zároveň umožňuje prezentaci firem velkých, středních i malých. Veletrh sám tradičně ukazuje trendy, umožňuje odborné konzultace i přátelská setkání. I v letošním roce ocenil prezident HK ČR bohatý doprovodný program. Na závěr svého úvodního slova popřál vystavovatelům bohatou účast a návštěvníkům řadu nových zkušeností.
Náměstek ministra životního prostředí Ing. Pavel Labounek a Matthias Limbeck, ředitel Reed Exhibitions Messe Wien ocenili především vysokou profesionalitu organizátorů.

Prezident Hospodářské komory hl. m. Prahy Petr Kužel stihl ještě před slavnostním zahájením navštívit část veletrhu a byl potěšen, že je možné zcela zodpovědně konstatovat, že ČR je na předních místech vývoje energetických úspor. Kanceláře projektantů mají dnes stejně vysokou úroveň jako jinde ve světě.

Viceprezident HK ČR František Holec popřál úspěch vystavovatelům a ocenil zvýšení počtu prezentací komplexních služeb pro montážní firmy, integrovanou nabídku firem i obchodu. Rovněž zmínil, že na právě skončené konferenci TZB Praha 2005 byly nejvíce diskutovanými tématy energetické úspory a profesní celoživotní vzdělávání.

Ing. František Kočí
Ing. František Kočí, ředitel pořádající agentury
Dr. Ing. Jaromír Drábek
Dr. Ing. Jaromír Drábek, prezident HK ČR

Ing. Pavel Labounek
Ing. Pavel Labounek, náměstek ministra
životního prostředí
Petr Kužel
Petr Kužel, prezident HK hl. m. Prahy

František Holec
František Holec, viceprezident
HK ČR
Ing. František Kočí a Matthias Limbeck
Ing. František Kočí a Matthias Limbeck

 
 
Reklama