Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Johnson Controls představuje nové výrobky

Představení nové rozšířené architektury systému Metasys

Architektura systému automatického řízení a správy budov Metasys se dále vyvíjí a proto představujeme síťovou automatizační jednotku (NAE), síťovou integrační jednotku (NIE) a aplikační a datový server (ADS). Architektura systému Metasys byla rozšířena o výše uvedené komponenty, jak hardwarové tak i softwarové, aby byla plně kompatibilní s elektronickým přenosem informací a síťovou infrastrukturou současných podniků. Tato kompatibilita je zajištěna založením nové architektury na technologiích z oblasti IT a Internetu, což umožňuje využití stávajících sítí v budovách pro komunikaci mezi řídicími systémy a pro integraci informací z řídicích systémů na podnikové informační úrovni.

Uživatelské rozhraní Metasys má úplně nový vzhled. Stejné uživatelské rozhraní je použito pro on-line provoz i pro off-line konfigurování, programování a simulaci. Jakýkoliv standardní webový prohlížeč v síti může být použit pro přístup k uživatelskému rozhraní Metasys. Operátoři mohou požadovat informace a zasílat příkazy řídicím systémům budovy z jakékoliv lokality s připojením k síti. Uživatelské rozhraní Metasys používá nejnovější zabezpečovací postupy IT, které monitorují všechny akce uživatele a zabraňují neoprávněnému přístupu.

Rozšířená architektura zachovává vlastnosti a funkce automatizace budovy, které systém Metasys nabízí po celou svoji evoluční historii a nyní poskytuje větší možnosti pro integraci a propojitelnost systémů pomocí protokolů BACnet® a LONWORK®.

V základech rozšířené architektury je také začleněna integrace stávající sítě Metasys N1 a rozšířená architektura pokračuje v poskytování dohledu a řízení regulátorů na síti N2-Bus a kompatibilních zařízení Metasys.


Vlastnosti hlavních výrobků

APLIKAČNÍ A DATOVÝ SERVER

Aplikační a datový server (ADS) Metasys® přináší do systému Metasys zcela novou řadu technologií. Poskytuje přístup ke komplexním informacím, přičemž podporuje internetové technologie, IT standardy a globální komunikaci na úrovni podniku.

Server ADS nabízí přes webový prohlížeč plný víceuživatelský přístup k celému systému automatizace budovy (BAS), což umožňuje efektivní správu řízení prostředí budovy a spotřeby energie, rychlou odezvu na kritické události a optimalizaci regulačních strategií.


Kontroléry

V souvislosti s uvedením systému Metasys® na bázi webových technologií, Johnson Controls stále nabízí a podporuje svoje tradiční komponenty Metasys jako jsou nadřazené řídicí jednotky a regulátory konkrétních aplikací.

Vyšší úroveň řízení se skládá z monitorování distribuovaných řídicích systémů, zajišťuje globální strategie a řízení, nastavuje a spravuje prioritní strukturu v síti a poskytuje potřebné informace dalším řídicím jednotkám. Metasys zahrnuje kompletní řadu řešení pro konkrétní aplikace v rámci budovy jako jsou systémy topení, chlazení, větrání a klimatizace, řízení osvětlení, požární a bezpečnostní systémy.


Pracovní stanice řady M

Pracovní stanice řady M snadno řídí nejrůznorodější a nejnáročnější systémy pro správu zařízení a budov. Prostřednictvím vysoce výkonného grafického uživatelského rozhraní nabízí pracovní stanice operátorovi možnost řídit komfort prostředí, spotřebu energie, osvětlení; reagovat na kritické podmínky a optimalizovat regulační strategie.

Přizpůsobitelné uživatelské obrazovky vám umožňují zobrazit přesně ty informace, které jsou pro vás nejdůležitější.

  • všestranné historické a trendové analýzy
  • pokročilé funkce pro správu alarmů
  • vestavěné standardy Microsoft® ActiveX®
  • pracují pod Windows NT® nebo Windows 2000®

    Microsoft®, Windows®, Windows NT® a ActiveX® jsou registrované obchodní známky společnosti Microsoft.


    SÍŤOVÁ AUTOMATIZAĆNÍ JEDNOTKA (NAE)
    Síťová automatizační jednotka (NAE) přináší do systému automatizace budovy Metasys® webové síťové technologie. Zároveň NAE používá komunikační technologie průmyslu automatizace budov včetně BACnet®, LONWORKS® a N2-Bus. Tato kombinace technologií umožňuje uživateli monitorovat a řídit zařízení pro vytápění, větrání a klimatizaci, osvětlení, bezpečnostní a požární systémy. Použijete-li NAE jako samostatnou jednotku nebo jako síť několika jednotek, NAE zajišťuje správu alarmů a událostí, sběr trendů, řízení energie, výměnu dat a jejich archivaci, časové plány a komunikaci.

  • Vhodné řešení od nejmenšího systému po podnikovou síť
  • Internetové technologie a IT standardy
  • Vyspělé uživatelské rozhraní přístupné přes webový prohlížeč
  • Ověření bezpečného uživatelského přístupu


    SÍŤOVÁ INTEGRAČNÍ JEDNOTKA (NIE)

  • Vhodné řešení pro migraci sítí N1 Metasys®
  • Internetové technologie a IT standardy
  • Vyspělé uživatelské rozhraní přístupné přes webový prohlížeč
  • Automatizovaný proces migrace

    Síťová integrační jednotka (NIE) je ústředním bodem řešení migrace N1 Metasys®, které přináší novou generaci technologií Internetové éry, informačních technologií (IT) a globální komunikace na úrovni podniku do stávajících systémů automatizace budovy (BAS) N1 Metasys.

    NIE je webově založený síťový komponent, který používá ve stávajících sítích Metasys N1 moderní internetovou komunikační technologii Ethernet IP.


    ARCHITEKTURA SÍTĚ


    WEBOVÉ TECHNOLOGIE

    Poslední verze technologie Metasys® pracuje s IT standardy, webovými službami a umožňuje propojitelnost v rámci podniku, vzdálené monitorování, sběr dat a vytváření hlášení v dříve nepředstavitelném rozsahu. Tyto informace jsou snadno přístupné, protože systém Metasys® lze provozovat na stolním nebo přenosném PC nebo na jakémkoliv zařízení podporujícím vzdálené prohlížení.

    Systém Metasys pokročil na novou úroveň, která umožňuje snazší propojitelnost na bázi webu a automatizuje tok informací v rámci podniku. Integruje tradiční systémy řízení prostředí v budově jako jsou systémy vytápění, větrání, klimatizace a chlazení, řízení osvětlení a energetických toků, požární a bezpečnostní systémy se systémy správy informací, které jsou nedílnou součástí každého podniku, jako jsou provozní plány zařízení, personální databáze a fakturační systémy.

    Data z těchto různých infrastruktur jsou transformována do použitelných informací, které pomáhají managerům učinit včasná rozhodnutí, mající za následek:

  • efektivní provoz
  • vyšší produktivitu
  • vyšší ziskovost




    Bezpečnostní systémy Johnson Controls Cardkey

    Cardkey PEGASYS 900 je plně modulární systém pro zabezpečení a management přístupu. Systém nabízí kompletní řešení pro přístup, monitorování poplachů, identifikaci automobilů, řízení výtahů, integraci CCTV, potisk a správu karet. Kapacita systému je až 256 čteček, 30 000 držitelů karet a možnost připojení až 1 000 vzdálených míst.

    Bezpečnostní systém Cardkey PEGASYS 1500 je ideální pro malé a střední aplikace s vysokými nároky na bezpečnost. Bezpečnostní přístupový systém PEGASYS 1500 umožňuje řídit až 32 dveří, 5 000 držitelů karet a monitorovat až 512 poplachových vstupů a reléových výstupů. Grafické uživatelské rozhraní nabízí interaktivní práci se symboly na plánu objektu.

    Bezpečnostní systém Cardkey PEGASYS 2000 je určen pro střední a velké aplikace s vysokými nároky na bezpečnost. Komunikační protokol BACnet zajišťuje hladkou integraci do systému řízení budov Johnson Controls Metasys. Modulární architektura systému umožňuje jeho snadné rozšiřování a přizpůsobování představám a požadavkům uživatele. Kapacita systému je až 2048 čteček, 100 000 držitelů karet a možnost připojení až 1 000 vzdálených míst. CardKey PEGASYS 2000 umožňuje připojit až 19 pracovních stanic a 1 server v síti.

    Cardkey BADGE MASTER je výkonný, rychlý a jednoduchý nástroj, pomocí kterého je možné potiskovat identifikační karty v profesionální kvalitě. Cardkey BADGE MASTER umožňuje pracovat s plně barevnými fotografiemi, podpisy, otisky prstů, importovat loga, pozadí. Program je dodáván v autonomní nebo síťové verzi, popř. jako volitelná součást programu PEGASYS.

    CD-ROM s podklady a katalogové listy zašleme na vyžádání.

  •  
     
    Reklama