Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Slavnostní vyhlášení soutěže o nejlepší exponát

Včera proběhlo v Planetáriu za účasti významných hostů slavnostní vyhlášení výsledků soutěže o nejlepší exponát veletrhu Aqua-therm. Fotoaparátem jsme zachytili několik okamžiků z předávání ocenění a přítomnému ministru životního prostředí Liboru Ambrozkovi jsme položili několik otázek.

Výsledky soutěže o nejlepší exponát najdete zde

Úvodní proslovy přednesli Libor Ambrozek, ministr životního prostředí ČR
a František Kočí, ředitel pořadatelské agentury PPA:

 

Slavnostní předávání ocenění a gratulace:

 

Přítomní významní hosté: Radka Bučilová, ředitelka
Státního fondu životního prostředí a Libor Ambrozek,
ministr životního prostředí ČR:

Ministra životního prostředí ČR Libora Ambrozka jsme se zeptali:

Zúčastnil jste se předání Zlatých medailí a Čestných uznání Aqua-thermu Praha 2002. Co Vám při této příležitosti udělalo největší radost?
Radost mi dělají výrobky, které šetří energii, které jsou úsporné a šetrné k přírodě. Patří k nim například kotle na biomasu, o které mezi obyvatelstvem roste zájem.

Myslíte si, že Češi jsou již připraveni na alternativní zdroje energie?
Vnímavost lidí pro tyto zdroje je stále větší, ovšem je potřeba, aby se o těchto trendech mnohem více hovořilo v médiích, aby se dostaly do povědomí obyvatelstva o což se naše ministerstvo ze všech sil snaží.

Promiňte, můžete být konkrétnější?
Máme takovou taktiku: alternativní zdroje energie využíváme například ve středně technických školách. Studenti v praxi vidí, jak taková zařízení pro získávání energie z alternativních zdrojů fungují a konec konců se s tím mohou seznámit i jejich rodiče. Když dáme solární kolektory nebo tepelné čerpadlo do budovy školy, když s nimi vytápíme například tělocvičnu, je to podle mne ten nejlepší příklad, jak přejít od teorie k praxi, od tezí a proklamací k činům.

 
 
Reklama