Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Veletrh MCE – Mostra Convegno Expocomfort 2016: úspěch zaručen

MCE – MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT je jeden z nejvýznamnějších evropských veletrhů v oboru obytných a průmyslových technických zařízení: vytápění, klimatizace, chlazení, hardware, instalace, sanitární technika a vybavení koupelen, úprava vody, nářadí, obnovitelné zdroje energie a další související oblasti. Veletrh MCE se koná ve dvouletém cyklu, další ročník proběhne 15.–18. 3. 2016 na futuristickém milánském výstavišti Fiera Milano Rho a již nyní hlásí velký zájem ze strany starých i nových vystavovatelů. Rok před zahájením je obsazeno 70 % plochy, tedy více než 200 tisíc m2.

Navzdory nejednoznačným známkám ekonomického oživení se Mostra Convegno Expocomfort stále drží mezi vedoucími evropskými veletrhy. Jeho úspěch spočívá ve výrazném mezinárodním zaměření a stabilně výborných výsledcích. Úspěšný byl i loňský ročník, kdy bylo obsazeno všech 16 výstavních hal a kterého se zúčastnilo 2 039 vystavovatelů, z toho 871 zahraničních a 155 987 odborných návštěvníků, z čehož 36 tisíc ze 146 zemí.

O spokojenosti vystavovatelů nejvíce vypovídá skutečnost, že svou účast v roce 2016 již potvrdilo více než 900 firem, včetně všech lídrů trhu, s 11% nárůstem firem ze zahraničí. Zejména výstavní plocha věnovaná oborům chlazení, komponentům TZB, hardware a nářadí je téměř vyprodána. Dalšími výrazně zastoupenými obory jsou klimatizace, větrání, vytápění a energie z obnovitelných zdrojů. A čísla přihlášených firem rostou každý den.

„Hlavní průmyslový sektor zastoupený v MCE 2016,“ prohlásil ředitel veletrhu Massimiliano Pierini (Business Unit Director Reed Exhibitions Italia), „je jedním z nejdynamičtějších a nejvíce strategických oborů v současné ekonomické situaci, vyznačující se investicemi do inovativních integrovaných technologií nabízejících průkopnické výrobky, systémy a řešení pro zlepšení energetické náročnosti budov zaměřené na dosažení cílů strategie Evropa 2020. Vysoký počet firem, které se přihlásily na výstavu již rok před zahájením,” dodává Pierini, „potvrdil pozitivní trend důvěry vystavovatelů v MCE jako privilegované platformy pro nové obchodní příležitosti. MCE nabízí jedinečnou šanci k setkání všech hráčů na trhu, zapojených do plánování nových životních standardů.“

MCE 2016 nabídne 360° přehlídku nejlepších výrobků a průlomových řešení v různých průmyslových odvětvích, včetně obytných a průmyslových instalací a dalších integrovaných technologií, zaměřených na nízkou spotřebu energie při vysoké výkonnosti. Součástí veletrhu bude nabitý kulturní a vědecký program, který nabídne nápady a podněty k zamyšlení nad současným a budoucím stavem oboru TZB. Společným leitmotivem MCE 2016 je „GLOBAL COMFORT TECHNOLOGY“ se čtyřmi tematickými okruhy: vytápění, chlazení, voda a energie, jehož myšlenkou je představit průlomové technologie a integrované systémy, které uspokojí požadavky na komfortní prostředí.


Novou úspěšnou součástí MCE 2014 se stal projekt THAT’S SMART věnovaný žhavým tématům – „Home & Building“ automatizaci, monitorování, řízení obnovitelných zdrojů energie a dalším aspektům šetrných budov. Nový ročník chce tuto sekci i nadále rozšiřovat a upozornit na synergii mezi výrobci elektrických, TZB a sanitárních produktů k dosažení vysoké energetické účinnosti, úspor energie a uživatelského komfortu. Kromě bohatého programu workshopů nabídne THAT’S SMART 2016 také téma udržitelné mobility, v jehož rámci si návštěvníci budou moci přímo na výstavišti vyzkoušet vozidla na eko-pohon pro komerční i soukromé využití.

V mezinárodním kontextu se úspěšně prosazují i čeští výrobci. Loňského ročníku MCE se účastnilo 17 českých a slovenských vystavovatelů na ploše 613 m2, nově si již zarezervovalo plochu deset z nich. To svědčí nejen o potenciálu českých firem ve vysoce konkurenčním prostředí, ale také o významu italského veletrhu pro naše firmy v oboru TZB a obecně o významu veletrhů pro budování nových obchodních sítí.

Přihlášky pro vystavovatele a další informace poskytne Olga Pešková, Progres Partners Adv. (zastoupení MCE pro ČR a SR) na tel. 277 010 660, mail peskova@ppa.cz

 
 
Reklama