Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

5 pomůcek pro efektivní balení zásilek

Posíláte svým klientům často zboží poštou nebo prostřednictvím přepravců? A viděli jste někdy televizní reportáže, co se s balíčky a balíky děje při přepravě ke klientovi? Sami máte určitě taky zkušenost, že vám občas přijde poškozená zásilka. Většinou to naštěstí odnese jenom obal, pokud je vhodně zabalená.

Kartonové krabice
Zásilky se nejčastěji balí do krabic z kartonu. Kartony jsou vyrobeny z pevné vlnité lepenky excelentní kvality pro nejvyšší ochranu obalu, a tím i obsahu. Papírové krabice a boxy jsou speciálně vyrobeny pro různé účely použití a typy výrobků, jako jsou normované kartony v klasických formátech A3, A4, A5, poštovní obaly nebo dlouhé, ploché, výškově nastavitelné, paletovatelné škatule aj.

Balicí papír
Univerzálním obalem pro menší balíčky, jako jsou hlavně knihy a nejrůznější tiskoviny pravidelného tvaru, je balicí papír. Silný pevný hnědý nebo tenčí bílý papír přiměřeně ochrání menší zásilku. Pro lepší ochranu obsahu balíčku je vhodné zabalit zboží ještě nejdřív do novinového papíru nebo do fólie.

Balicí a lepicí pásky
Naprostou nezbytností při balení jsou pevné balicí a lepicí pásky, jimiž se krabice nebo balicí papír upevní a uzavře. Rozhodně byste jimi neměli šetřit. Pásky jsou hnědé neprůhledné nebo průhledné, které se dají přelepit i přes adresu. V nabídce jsou různé šířky.

Provázky a motouzy
Větší balíky je dobré pro větší jistotu a manipulaci převázat provázkem, motouzem. Můžete si vybrat provázky z přírodních materiálů, nejčastěji jutové a lněné, nebo z umělého materiálu polypropylenu, které se vyrábějí v různých barvách.

Doplňky pro balení
Při balení do krabic využijete případně ještě nějakou výplň pro ochranu křehkého zboží – vlnitou lepenku, bublinkovou fólii nebo polystyrénové kousky (fixační náplň do balíků). Proti vlhkosti ochrání zásilku smršťovací fólie. Po ruce potřebujete mít taky nůžky, lepidlo a váhu.

 
 
Reklama