Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Phaser technologie pro zábavní sektor poprvé na veletrhu Prolight+Sound 2016

Zlatým hřebem na veletrhu Prolight+Sound 2016 byla nová generace OSRAM reflektorů pro zábavní sektor založená na laserové technologii.

Extrémně výkonná Phaser technologie

Označení Phaser vzniklo spojením slov fosfor a laser (phosphor and laser). Phaser technologie umožňuje vyvinout světelný tok o hodnotě až 18 000 lumenů (lm), v budoucnu proto usnadní realizovat mnohá náročná světelná řešení.

„Jako průkopník v laserové technologii jsme potěšeni, že jsme zpřístupnili tuto oblast i pro zábavní osvětlování a vytvořili tak další milník v tomto odvětví,“ uvedl Hans-Joachim Schwabe, ředitel útvaru Speciálního osvětlení firmy Osram.


Lok it! Power series:
Správný zdroj pro každou reflektorovou aplikaci

Přímo na veletrhu Prolight + Sound byly prezentovány také dvě zdokonalené standardní varianty Lok-it! 1000/PS a Lok-it! 1700/PS a dále Lok-it! 1000/PS Brilliant a Lok-it! 1400/PS Brilliant s indexem podání barev (CRI) >95. V sériích jsou dále též Lok-it! 1000/PS Blue s teplotou barvy 7500 kelvinů (K) a k dispozici je i Lok-it! 1000/PS Beam s kratší délkou oblouku.

U všech nových modelů snižuje speciální náplň tzv. zelený tón, který je zřetelný u halogenidových výbojek, a zajišťuje vyvážené barevné spektrum. S indexem podání barev (CRI) větším jak 90 zaručují optimální kvalitu světla a přirozené podání barev. Navíc, jejich keramická patice je mnohem odolnější vůči vysokému zapalovacímu napětí až do 35 kilovoltů (kV). Kompaktní rozměry a kratší délka oblouku znamená, že nové verze Lok it! představují co do velikosti menší a co do výkonu jasnější řešení.

 
 
Reklama