Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ochrana zdraví při práci je dnes to nejdůležitější

Pokud jsme zaměstnanci, rozhodně jsme již absolvovali několik školení na téma bezpečnost práce, stejně jako jsme nafasovali i několik nezbytných pomůcek, nebo informací k pracovním postupům.

A to proto, že dnešní zákony jsou z hlediska ochrany zdraví pracujících velmi přísné. Platit by to samozřejmě mělo i v případě, kdy se pouštíme do soukromých realizací. I zde bychom měli v první řadě dbát na to, abychom se nezranili, stejně jako abychom nijak zvlášť nepoškodili naše zdraví. A v tomto směru pomohou ochranné pomůcky. Pojďme se podívat na možnosti, které dnes existují.

Chraňte své smysly a vnitřní orgány

To první, na co bychom se měli zaměřit, jsou určitě naše smysly. Například zrak je dobré chránit kvalitními brýlemi, zatímco v oblasti ochrany sluchu jsou nezbytností kvalitní sluchátka, které dokážou dobře izolovat okolní hluk. Samozřejmě v současné době nabízíme ochranné pracovní pomůcky také k ochraně vašeho dechu, a to ve chvíli, kdy jste ve výrazně prašném prostředí. Díky nim tak eliminujete vdechování prachu, ale i nebezpečných látek.

Chraňte své tělo proti úrazům

Velkým problémem jsou dnes také úrazy. Především tam, kde hrozí pád větších břemen, se neobejdeme bez kvalitní přilby na ochranu hlavy. Stejně tak ale můžeme chránit naše nohy, a to vhodnou pracovní obuví. Ta může být vyráběna z materiálů, které dokonale utlumí případný pád a zajistí, že břemeno nerozdrtí naše prsty či kosti.

Zapomínat ale nesmíme ani na věci, které vypadají na první pohled jako něco nepodstatného. Příkladem mohou být klasické rukavice, stejně jako pracovní oděvy. A to ať už jde o:

  • Pracovní bundy
  • Pracovní kalhoty
  • Montérky

I ty často mohou pomoci v tom, že eliminujeme hlavně drobná poranění, jako mohou být škrábnutí, říznutí, nebo třeba propíchnutí naší pokožky. A i když takové zranění může na první pohled vypadat jako drobnost, ve špinavém prostředí může být riziko infekcí velmi vysoké.

 
 
Reklama