Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pórobeton Ostrava dokončil největší modernizaci své historie

Pórobeton Ostrava díky modernizaci zvýšil kvalitu svých výrobků, rozšířila sortiment zdicích prvků pro hrubou stavbu a navýšila výrobní kapacitu.

Firma vyrábí ucelený sortiment zdicích prvků pro hrubou stavbu, zejména pórobeton, ekologicky čistý materiál vhodný pro bytovou výstavbu, průmyslové objekty i rekonstrukce. Modernizací prošly všechny výrobní uzly včetně uložení surovin, jejich přepravy či dávkování. Firma instalovala rovněž moderní filtrační systémy a zvýšila bezpečnost nakládání s výbušnými látkami.


obr. Pórobeton Ostrava

Firma slavnostně pokřtila inovované výrobky. Část nákladů na modernizaci zaplatily dotace.

"Díky modernizaci společnost dále zásadní měrou zlepší kvalitu šedého pórobetonu (na bázi popílku) a nově vyrábí také vysoce kvalitní bílý pórobeton (na bázi křemičitého písku). Navíc maltárna, která je již rok součástí výrobního podniku a vyrábí speciálně vyvinutou zdicí maltu, nyní vyrábí i další dva druhy malt speciálního užití," uvedla uvedla mluvčí skupiny Gascontrol, do níž Pórobeton Ostrava patří, Jana Dronská.

"Nejnáročnější bylo v poměrně krátkém čase prakticky přebudovat výrobní proces tak, aby na jeho výstupu byly modernizované výrobky ze dvou zcela odlišných hmot - šedého i bílého pórobetonu. Náročný byl také následný proces dolaďování z velké míry robotizovaného systému," uvedl ředitel společnosti Richard Berný.

Pórobeton Ostrava je tradičním výrobcem stavebního materiálu z pórobetonu a spojovacího materiálu pro pórobeton. Letos uplyne 50 let od zahájení provozu podniku.

Další informace k modernizaci provozu Pórobetonu Ostrava na portálu ESTAV.cz.
 
 
Reklama