Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Odborná konference Panelové domy 2014

Konference se bude konat 30. dubna 2014 v Praze. Konference bude zaměřena na jednotlivé kroky rekonstrukcí, financování, na úpravu fasády, problematiku spolupráce SVJ a měst, inovativní architektonická řešení a mnoho dalšího.

Bydlení v panelových domech se dostalo do nové éry. Z původních strašáků se stává výhodné místo pro mladé rodiny i střední generaci. Většina domů se stala majetkem družstev či SVJ. Noví majitelé vyvíjejí nemalou snahu o zkvalitnění bydlení. Nová generace má jasné vyšší nároky. Důležitá je pro ně nejen praktická stránka revitalizace, ale i vizuální a technologické zpracování celého projektu. Více se dostává do popředí vzhled a řešení fasády spolu s energetickou náročností bydlení. Některá družstva či SVJ se nebojí odvážnějších projektů, které nesou znaky pasivního standardu a neotřelého architektonického pojetí. O vzrůstajícím důrazu na celkový vzhled panelového domu svědčí i soutěž Fasáda roku.

Jak financovat tyto projekty? Jaký typ rekonstrukce je pro konkrétní projekt nejvhodnější? Jaké jsou možnosti úpravy fasády? Jak se vymanit ze zažitých stereotypů fasádní prvků? Jaké budou investiční a provozní náklady a jejich návratnost? Jak se změní celková úspora energie pro jednotlivé byty? Tyto otázky zodpoví oslovení odborníci na konferenci Panelové dům 2014.


Konference je Českou komorou architektů ohodnocena dvěma body do programu celoživotního vzdělávání.

Více informací o konferenci.

 
 
Reklama