Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

V Třinci začala stavba nové víceúčelové haly

Nová multifunkční WERK ARENA v Třinci přijde na více než 700 mil.Kč. Na výdajích se budou podílet HC Oceláři Třinec, partneři klubu i další subjekty.

Moderní sportovní stánek, počítá s širokým využitím pro sportovní, kulturní a společenské akce v třineckém regionu. WERK ARENA bude novým sídlem extraligového týmu HC Oceláři Třinec, ale využití najde i pokud jde třeba o halové sporty, freestyle motocross, koncerty či kongresy.
„Prostřednictvím nové arény chceme poskytnout třineckému hokeji důstojné podmínky, ale nejenom jemu, protože to je víceúčelová stavba, bude sloužit i dalším sportům a samozřejmě rovněž kultuře,“ uvádí Jan Czudek, viceprezident HC Oceláři Třinec.

Aréna bude samozřejmě splňovat aktuální kritéria na takto víceúčelově zaměřené objekty. Počítá se s bezbariérovými přístupy pro vozíčkáře, s budováním adekvátních parkovacích ploch, chodníků a příjezdových komunikací. Kapacita hlediště dosáhne přibližně 5200 diváků. Celková plocha řešeného území bude 44, 5 tisíce metrů čtverečních, z toho 10, 5 tisíce metrů čtverečních činí plocha zastavěná samotnou halou. Pro halu přitom projektanti zvolili materiály typické pro Třinec, tedy ocel a beton. Navržená aréna má jedno podzemní a dvě nadzemní podlaží. Třetí nadzemní podlaží bude mít pouze provozně obslužný charakter.

První návštěvníky by měla hala přivítat už v létě 2014.

Tisková zpráva k zahájení výstavby WERK ARENY

 
 
Reklama