Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Podpora výstavby sociálních bytů

Podpora výstavby sociálních bytů. Od 1. srpna platí novela nařízení vlády č. 333/2009 Sb.

Státní fond rozvoje bydlení (SFRB) informuje o tom, že od 1. srpna platí novela nařízení vlády č. 333/2009 Sb. o podmínkách použití finančních prostředků Státního fondu rozvoje bydlení ke krytí části nákladů spojených s výstavbou sociálních bytů.

"Bydlení bude dostupnější pro více lidí. Nově mohou v sociálních bytech bydlet i lidé s příjmem na hranici 0,8 násobku průměrné měsíční mzdy. Novela zjednodušuje postup a snižuje administraci při vyřizování žádostí o poskytnutí podpory a současně přesněji vymezuje přílohy požadované k podání žádosti", uvádějí zástupci SFRB.

Příjemci dotace při výstavbě sociálního bydlení mohou využít také dotací z Programu Zelená úsporám. Nebudou ale moci uplatnit nárok na zvýšení dotace z důvodu splnění požadavků na energetickou náročnost budov platné pro třídu A - zvýšení částky 100 000 korun na každý byt, nebo o 50 000 korun v případě výstavby sociálního bytu realizované stavebními úpravami, nástavbou nebo přístavbou, či při energetické náročnosti budov platné pro třídu B.

Obsah celé novely je ke stažení na webových stránkách Státního fondu rozvoje bydlení.
 
 
Reklama