Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Katalog programu POROTHERM DŮM s energetickými štítky a novým domem HARMONY

Program výstavby rodinného bydlení POROTHERM DŮM Wienerberger završil šestý rok svojí existence vydáním v pořadí již pátého katalogu typových domů. Pro čtenáře a zejména budoucí stavebníky je v něm připraveno mnoho novinek. Kromě představení nového typového domu HARMONY, který rozšiřuje počet vlastních typových projektů programu na jedenáct, v něm poprvé naleznou i energetické štítky domů.

Katalog POROTHERM DŮM 2008/2009 je v mnohém převratný. Kromě nových řešení typových domů od společnosti G SERVIS, jež je partnerem programu, se v něm stavebníkům představuje i nový vlastní typový dům programu POROTHERM DŮM. Pokud si budou chtít dům HARMONY postavit, stejně jako u předchozích projektů získají jeho projektovou dokumentaci (prováděcí projekt) zdarma.
Hlavní novinkou katalogu ale jsou energetické štítky domů. Stavebníci je naleznou u všech vlastních typových projektů programu POROTHERM DŮM. Obdobně jako v případě elektrospotřebičů uvádějí, jak jednotlivé domy hospodaří s energií na vytápění a kolik tepla „pustí zdmi ven“. U každého domu je přitom uvedena vždy hodnota, která odpovídá konkrétnímu typovému projektu a zvolenému druhu cihel POROTHERM. V případě typových domů programu POROTHERM DŮM se přitom dle výpočtů vždy jedná o kategorie „C1 - vyhovující doporučené úrovni“ nebo dokonce „B – úsporný“.
Součástí Katalogu je také nová verze DVD "Váš nový domov". Tento průvodce po všech částích výstavby nabízí nejen seznámení s kompletním sortimentem POROTHERM, ale jeho součástí je i instruktážní video „Zdění z broušených cihel POROTHERM CB“.

Další informace o programu POROTHERM DŮM můžete získat na zákaznické lince 844 111 123, podrobné informace naleznete též na www.porothermDUM.cz.



Doplňující informace:

Vznik programu iniciovala společnost Wienerberger cihlářský průmysl a podílejí se na něm i další významné partnerské společnosti z oblasti stavebnictví. Jedinou podmínkou pro výstavbu je realizace stavby vybranou a důkladně prověřenou stavební firmou, jež postupuje podle předem stanovených kritérií jakosti. Volba projektu je zcela individuální - je možné sáhnout po typovém návrhu či stavět podle vlastního výběru. Program POROTHERM DŮM umožňuje vybrat si ze dvou možností – stavby domu „na klíč“, nebo dokončení hrubé stavby s možností pozdějšího doplnění smlouvy na dům „na klíč“.
K hlavním benefitům programu patří výstavba kompetentní stavební firmou či kontrola provedení stavby nezávislou kontrolní společností. Zcela výjimečná je nabídka v podobě garanční listiny na 250 tisíc korun pro investory, kteří uzavřeli smlouvu o dílo s některou ze stavebních firem v rámci programu POROTHERM DŮM, a platí v případě vyhlášení konkurzu na majetek stavební firmy nebo likvidaci této firmy v průběhu stavby domu. Významnou úsporu získají také stavebníci, kteří si vyberou přímo jeden z jedenácti vlastních typových projektů programu POROTHERM DŮM. V tom případě obdrží celou projektovou dokumentaci (prováděcí projekt) zdarma.

 
 
Reklama