Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Infotherma 2005 zahájena

Tradiční odborná výstava Infotherma 2005 byla zahájena dnes 17. ledna 2005 v 9.00 hod. hejtmanem Moravskoslezského kraje Ing. Evženem Tošenovským.

Infotherma je specializovaná výstava zaměřená na vytápění, úspory energie a využívání obnovitelných zdrojů v malých a středních objektech v ČR a SR a letos se koná již podvanácté ve Sportovně společenském areálu ve Frýdlantu nad Ostravicí. O výstavu je opět větší zájem, než jsou prostorové možnosti frýdlantského výstaviště. Na letošní Infothermě se prezentuje 255 domácích a zahraničních firem.

Výstava je podle oborů členěna do 70 samostatných kapitol. Letošní ročník je zaměřen především na úspory energie a využívání obnovitelných zdrojů. Z 255 domácích a zahraničních firem se na INFOTHERMĚ 2005 například prezentuje 21 firem s tepelnými čerpadly, 12 firem se solárními systémy, 19 se zateplováním a izolacemi, 26 s měřením a regulací tepla apod. Největším exponátem bude ukázka zatepleného nízkoenergetického domu, kterým návštěvníci projdou do výstavních hal. Mediálními partnery INFOTHERMY je 33 českých a slovenských odborných časopisů zaměřených k nomenklatuře výstavy, rozhlas, celostátní deníky MF DNES, PRÁVO a odborné internetové portály, mezi nimi samozřejmě i TZB-info.

Pro návštěvníky výstavy je připraven bohatý doprovodný program. V motelu Panorama na výstavišti se letos uskuteční 21 odborných seminářů a pracovní seminář pro pracovníky státní správy, starosty a správce majetku měst a obcí.

Po dobrých zkušenostech z předcházejících let je na INFOTHERMĚ 2005 opět poradenské integrované středisko Ministerstva životního prostředí ČR, Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, Ministerstva zemědělství ČR, České energetické agentury, vysokých škol a dalších odborníků. Kromě propagačních materiálů a audiovizuální techniky bude jeho součástí dvacetičlenný sbor poradců, který bude odpovídat na dotazy návštěvníků výstavy.
Na uplynulých jedenácti ročnících se na výstavách INFOTHERMA prezentovalo 2 331 domácích a zahraničních firem a výstavy zhlédlo 284 958 návštěvníků.

INFOTHERMA je největší specializovanou výstavou zaměřenou na vytápění, úspory energie a využívání obnovitelných zdrojů v malých a středních objektech v ČR a SR.

 
 
Reklama