Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vystavovatelé z 20 zemí světa se představí na stavebním veletrhu FOR ARCH 2010

Pražský stavební veletrh FOR ARCH hlásí již 760 přihlášených vystavovatelů a to celkem ze 20 zemí světa. Na čisté výstavní ploše 18.044 m2 se tak představí žhavé novinky z oblasti stavebnictví nejen z České republiky, ale také z USA, Indie, Egypta a celé řady evropských zemí jako Francie, Španělsko, Itálie, Německo a další. Velkým lákadlem je pro návštěvníky doprovodný program, ale také soutěž o rodinný dům za 1,2 mil. Kč, novou podlahu či garážová vrata.

Letošní ročník významné události ve stavebnictví, veletrhu FOR ARCH, již nyní láká na 760 vystavovatelů a podle odhadů organizátorů se toto číslo ještě navýší do zahájení akce.

"Těší nás zájem vystavovatelů a očekáváme, že do začátku veletrhu ještě řada dalších svou účast potvrdí. Finální bilance může být okolo 820 vystavovatelů," říká Daniel Bartoš, ředitel veletrhu FOR ARCH. "Pro zvýšení atraktivity jsme připravili společně s vystavovateli velmi atraktivní návštěvnické soutěže. Jeden z návštěvníků, který vyplní anketní lístek, může ve slosování získat stavbu rodinného domu" doplňuje Bartoš další lákadla letošního veletrhu. Chybět nebudou ani odborné přednášky a další doprovodný program.

Ze zahraničí přijedou představit své produkty společnosti z mnoha oborů spojených se stavebním průmyslem, např. výrobci oken a dveří, solárních panelů, stavební techniky, střešních krytin, ale také nízkoenergetických budov. Z těch pro nás vzdálenějších zemí můžeme jmenovat např. egyptskou firmu Universal for home and appliances, která dodává zásobníkové ohřívače vody. V Pražském veletržním areálu v Letňanech spatří návštěvníci také expozice vystavovatelů ze sousedních států, jako je Polsko, Slovensko, Rakousko a Německo. To bude mít na veletrhu hned několik zástupců, např. německou firmu IBC SOLAR, vyrábějící solární elektrárny, či Süd-Fensterwerk GmbH, největšího výrobce oken v Německu a další. Polský stavební průmysl bude reprezentovat např. Stowarzysyenie Side-Cluster, sdružení, které podporuje dřevěné bydlení, dále polský výrobce interiérového a průmyslového skla Dubiel Vitrum zaklad Szklarski či společnost Archon projektující domy apod. Ze Slovenské republiky bude na veletrhu vystavovat Biokamín EU, vyrábějící krby a krbové vložky či společnost Fun Time, která navrhuje a realizuje dětská hřiště.

Vedle atraktivních expozic čeká návštěvníky 21. ročníku FOR ARCH pestrý doprovodný program. Jeho součástí bude také návštěvnická anketa "Přijď a vyhraj dům!" s možností vyhrát rodinný dům v hodnotě 1.200.000,- Kč od společnosti AAA Thermohouses. Mezi další soutěže, které budou pořádat vystavovatelé v rámci veletrhu patří například: soutěž společnosti TONDACH o střechu v hodnotě 100.000,-Kč nebo společnosti LOMAX o garážová vrata v hodnotě 40.000,-Kč a další.

Doprovodný program nabízí i odbornou konferenci "Dřevěné stavění", která odráží současnou situaci ve stavebnictví v podobě stoupající poptávky po energeticky úsporných budovách a využívání dřeva. Součástí doprovodného programu bude také ve dnech 21. - 23. září 2010 finále 14. ročníku soutěže stavebních řemesel SUSO. Přehlídka zajímavých prací mladých architektů s názvem Young Architect Award 2010 vyvrcholí 23. září 2010 v Národní technické knihovně v Praze, kde budou vyhlášeny výsledky soutěže.

V rámci 21. ročníku stavebního veletrhu FOR ARCH probíhají:

  • 6. veletrh investičních příležitostí a realit - FOR INVEST
  • 5. veletrh progresivního stavění ze dřeva - FOR WOOD
  • 3. veletrh elektrotechniky, osvětlovací techniky a zabezpečovacích systémů - FOR ELEKTRO
  • 1. veletrh vytápění, alternativních zdrojů energie a vzduchotechniky - FOR THERM
  • 2. mezinárodní veletrh sportovních staveb, jejich technologií a vybavení - SPORT TECH
  • 14. veletrh produktů a služeb pro kraje, města a obce - FOR CITY

Více informací: www.forarch.cz.


ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...