Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zajímavé výrobky společnosti Zehnder pro otopné soustavy

V rozhovoru spolu hovoří Dagmar Kopačková za TZB-info a za společnost Zehnder Group Ing. Jiří Štekr. V úvodu je představen vývoj zaměření společnosti za poslední roky, kdy od čistě topenářské problematiky se sortiment rozšířil o větrání. Zehnder se pohybuje ve sféře střední a nejvyšší kvality včetně designových řešení.

Unikátní novinkou podzimu 2018 se stal designový elektrický sálavý topný modul do koupelen, který je formou skříňky vestavěn do stěny a tam má funkci skrytí a sušení ručníků nebo osušek. S integrovaným otopným ventilátorem, s celkovým výkonem 1200 W, se urychluje i rychlé zvýšení teploty v koupelně, takže není nutné koupelnu trvale udržovat na vyšší teplotě, s vyššími tepelnými ztrátami. (Revoluční komfortní modul pro koupelny).

Rozšíření komfortu spojeného s větráním umožnily větrací jednotky Zehnder ComfoD, které lze nově doplnit chladicími moduly s chladicím výkonem 2,3 kW. Zpětné získávání tepla větracích jednotek v teplých dnech pracuje opačně, tedy ochlazuje přicházející čerstvý vzduch zvenku a chladicí modul pak dále přispívá k udržení požadovaných nižších teplot uvnitř domu.

Nikoliv novinkou, ale trvalou stálicí v sortimentu Zehnder jsou článková sloupková otopná tělesa Charleston. A to od roku 1930. Jejich nadčasový design a kvalita zpracování povrchu stále natolik oslovují zákazníky, že prodej těchto těles v České republice roste, v roce 2018 dokonce o 60 %.

 
 
Reklama