Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Siemens na veletrhu For Arch 2017 představí digitální řešení pro inteligentní domy

Společnost Siemens ČR se zúčastní 28. ročníku mezinárodního stavebního veletrhu For Arch, který se koná od 19. do 23. září v areálu PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Firma zde představí možnosti, jak jednoduše a efektivně automatizovat procesy v budovách. Návštěvníkům ukáže, jak snadno vytvořit, ovládat a spravovat veškeré automatizační úlohy v budově.

Na stánku 4B10 v hale číslo 4 letňanského výstaviště pod hlavní mottem expozice „Digitální řešení pro inteligentní domy“ představí společnost Siemens kompletní řešení pro automatizaci domovních zařízení využitelné jak pro koncové uživatele, tak distributory a výrobce zařízení. Prezentace bude zaměřená na portfolio digitálních řešení pro komplexní řízení budov, například řízení žaluzií, osvětlení, vzduchotechniky, chlazení, vytápění a efektivní využívání energií.

Chytré domácnosti, budovy ovládané vzdáleně přes mobilní telefon a automatizované úkony se stávají čím dál více populárnější. Domovní rozvody i kabeláž jsou stále složitější, a tak i menší domy potřebují systémové řešení využívající komunikační sběrnice pro řízení budov.

„Řešení s názvem LOGO! 8 pro chytré budovy, které je hlavním exponátem naší prezentace, mám na starosti již několik let a nikdy netrvalo déle než tři hodiny, aby i úplný začátečník systém naprogramoval. To skvěle ilustruje jednoduchost systému. Systém LOGO! 8 dokáže řídit i velice rozsáhlé aplikace, jako například letištní haly, kde je vidět vyspělost i pokročilé možnosti tohoto systému,“ vysvětluje výhody řídicího systému Tomáš Froněk, produktový manažer ve společnosti Siemens ČR.


Ideální vstup do světa automatizace

Jedinečný řídicí systém pro malé automatizační úlohy LOGO! 8 dokáže řešit i velice komplexní úlohy včetně síťové komunikace jak v oblasti automatizace budov, tak v jednoduchých průmyslových aplikacích. Systém nabízí spoustu možností za dostupnou cenu. Šetří místo v rozvaděči, obsahuje speciální funkce jako je zpožděné spínání, pulzní relé, čítače či astronomické hodiny.

Navíc integrovaný ethernetový port a 8DI/4DO/4AI v základní konfiguraci umožňuje snadné a rychlé uvedení do praxe. Inteligentní relé obsahuje také integrovaný webový server a vzdálenou správu již v základní jednotce. S LOGO! 8 lze pracovat bez nutnosti znalosti programování HTML, stačí připojit do sítě a server lze používat.

Programovatelný logický modul LOGO! nabízí také možnost integrace do KNX/EIB, integrovaný datový log pro ukládání hodnot a integrovanou ethernetovou komunikaci. Budovu pak lze snadno spravovat přes chytré telefony a tablety odkudkoli. Z jednoho místa v domě řídí nejen osvětlení, vytápění, ale i bazénové technologie či domácí čističku odpadních vod. Využití nachází ve všech oblastech inteligentního řízení.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...