Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tipy na stánky – Stavební veletrhy Brno 2012 (II)

Následující přehled zajímavostí vybírá z nabídky veletržních stánků letošních Stavebních veletrhů v Brně.

Na veletrh Vás zvou:

HELUZ míří se svými úspěšnými produkty na IBF
Úsporné a šetrné zdroje energie pro vytápění, které zajistí minimální provozní náklady, představí na veletrhu SHK v Brně společnost Buderus
Háčka zvou na IBF 2012
Tepelná čerpadla OCHSNER na SHK Brno vystavují!
SLAVONA – dřevěná a dřevohliníková okna pro pasivní domy
Představení novinek JUNKERS na veletrhu SHK Brno
Wienerberger na IBF Brno představí dům budoucnosti
FV Plast - Přijďte se podívat, jak se vaří FASER!
NOVINKY REGULUS na veletrhu SHK Brno
Na veletrhu SHK Brno produkty značky PROTHERM



logo

HELUZ míří se svými úspěšnými produkty na IBF

HELUZ cihlářský průmysl, v.o.s.
Pavilon V, stánek 137

Výběr nejlepších produktů ze svého sortimentu přiveze na brněnský Stavební veletrh IBF společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. Ve dnech 24.–28. 4. 2012 se zde návštěvníci budou moci blíže seznámit nejen s novinkami z posledních měsíců, ale i s ostatním, dlouhodobě oblíbeným sortimentem společnosti.

Broušený cihelný blok HELUZ Family 50 2in1
Broušený cihelný blok HELUZ Family 50 2in1

Hlavním lákadlem stánku HELUZ budou v letošním roce cihly s integrovanou tepelnou izolací HELUZ Family 2in1 pro zdivo šířky 50, 44 a 38 cm splňující požadavky na obvodovou konstrukci nízkoenergetických a pasivních domů a komplexní komínové systémy včetně podzimních novinek METAL, IZOSTAT a MINI. Cihelné bloky HELUZ Family 50 2in1 již na veletrzích posbíraly významná ocenění. Uznání porotců si získaly hlavně díky nejlepším tepelněizolačním parametrům na trhu umožňujícím realizaci energeticky efektivních zděných domů bez dalšího zateplení. O ocenění se tento výrobek bude ucházet i na IBF.

Kromě zmíněných hitů posledních měsíců bude na stánku k vidění i roletový a žaluziový překlad či ukázky omítkových systémů. Návštěvníci budou moci získat slevový kupón na materiál HELUZ pro hrubou stavbu, zdarma budou k dispozici prospekty, CD a DVD. Zájemci si také budou moci zakoupit novou tepelnou příručku.

Ukázky zdění z broušených cihel budou probíhat na venkovní ploše (A2-0, stánek 003). Zdivo z cihel HELUZ Family 50 2in1 bude také součástí prezentace na stánku Centra pasivního domu jako jedna z variant řešení obvodové stěny pasivního domu.

Mezinárodní stavební veletrh IBF se věnuje nejnovějším trendům ve stavebnictví, stavebních materiálech, technologiích i v interiérovém bydlení. Společnost HELUZ se tohoto veletrhu, který otevře návštěvníkům své brány již po sedmnácté, účastní pravidelně od roku 2001. Letos najdou návštěvníci stánek největšího českého výrobce cihel v pavilonu „V“ pod číslem 137.

 


logo

Úsporné a šetrné zdroje energie pro vytápění, které zajistí minimální provozní náklady, představí na veletrhu SHK v Brně společnost Buderus

Bosch Termotechnika s.r.o. , obchodní divize Buderus
Pavilon F, stánek 067

Tepelná čerpadla se stále více dostávají do popředí zájmu zákazníků, kteří hledají technologii zaručující v současnosti i do budoucna nízké provozní náklady na vytápění a ohřev teplé vody. Tepelná čerpadla Logatherm jsou jednou z možností, jak elegantně a účinně snížit svou spotřebu energie v různých typech budov.

Na stánku Buderus představíme novou řadu čerpadel Logatherm 3. generace se systémem země/voda, která je díky své technologii a vysokým topným faktorům jedním z nejhospodárnějších řešení vytápění na trhu. Kromě tepelných čerpadel u nás naleznete obsáhlý sortiment nástěnných a stacionárních kondenzačních kotlů, solární techniky a velkoobchodního topenářského zboží.

Navštivte náš stánek č. 067 v pavilonu F a informujte se o široké nabídce tepelné techniky značky Buderus.

 


logo

Háčka zvou na IBF 2012

H + H Česká republika s.r.o.
Pavilon V, stánek 60

Háčkaři si svých klientů a obchodních partnerů velmi váží a každé setkání považují za výjimečné! Srdečně vás proto zveme na příjemné a přátelské setkání na veletrhu IBF 2012 v Brně, který se koná v termínu 24.–28. dubna 2012.

V hale V stánku č. 60 na vás čeká tým Háčkařů, který vám s chutí představí svůj standardně vynikající pórobetonový zdicí systém H+H.

Zdicí systém H+H se skládá z přesných tvárnic, příčkovek, U-profilů, nosných a nenosných překladů, z doplňkových materiálů a souvisejících služeb.

 

Nespornými výhodami pórobetonu H+H jsou:

  • vynikající tepelně izolační vlastnosti
  • nízká objemová hmotnost
  • vysoká požární odolnost
  • dobré zvukově izolační vlastnosti
  • vysoká rychlost a přesnost zdění i ekologická a zdravotní nezávadnost.

Ať již stavíte, máte postaveno nebo pouze zamýšlíte v budoucnu stavět, stavte se u Háček a my vám nabídneme komplexní řešení vašeho stavění.

Tým Háčkařů

 


logo

Tepelná čerpadla OCHSNER na SHK Brno vystavují!

POLNA Corp. s.r.o., OCHSNER - tepelná čerpadla
Pavilon F, stánek 53

Tepelná čerpadla OCHSNER stánek

Hledáte vhodné vytápění pro svůj dům, kancelář, panelový dům či průmyslovou halu?

Tepelná čerpadla OCHSNER, s více jak 30letou tradicí, disponují nejširším sortimentem na trhu 2 kW až 1 000 kW. Na výstavě budeme představovat výparník s hlučností pouze 32 dB (A), který patří mezi nejtišší výparníky na trhu, tepelná čerpadla pro vytápění/chlazení a budete moct získat slevu na tepelné čerpadlo pro ohřev teplé užitkové vody. Navštivte nás v pavilonu F na stánku č. 53 a objevte špičku mezi tepelnými čerpadly!

Na Vaši návštěvu se těší tým pracovníků OCHSNER.

 


logo

SLAVONA – dřevěná a dřevohliníková okna pro pasivní domy

SLAVONA s.r.o.
Pavilon V, stánek Centra pasivního domu

Eurookno
Eurookno

Společnost Slavona představí na stavebním veletrhu v Brně svá dřevěná okna SOLID COMFORT v několika provedeních a dřevohliníková okna. Novinkou je skryté kování s nosností až 160 kg.

Dále se Slavona zapojí do společné akce Centra pasivního domu, kterou je stavba pasivního domu přímo na IBF.

Okna v pasivním domě, jehož stavbu můžete sledovat na IBF „na vlastní oči“

Jedná se o pasivní dům, proto musí být i okna s odpovídajícími parametry. Optimálním řešením jsou dřevěná okna SOLID COMFORT (SC92-C), která mají unikátní konstrukci a proto dosahují lepších vlastností než běžná eurookna. Tato okna mají nejen nízký součinitel prostupu tepla Uw = 0,70 W/m2K, dosahují vysokých vnitřních povrchových teplot, ale také extrémní neprůvzdušnosti a vodotěsnosti. Pro tuto realizaci byla zvolena varianta se zateplením kritické parapetní části rámu okna korkem, který má velmi nízkou tepelnou vodivost.

 


logo

Představení novinek JUNKERS na veletrhu SHK Brno

Bosch Termotechnika s.r.o. - obchodní divize JUNKERS
Pavilon F, stánek č. 054

Ve dnech 24.- 28. 4. 2012 si Vás dovolujeme srdečně pozvat k návštěvě našeho stánku č. 054 v pavilonu F na Mezinárodním stavebním veletrhu SHK v Brně.

Novinky v sortimentu:
Nový design www stránek JUNKERS
Nový design www stránek JUNKERS
 


logo

Wienerberger na IBF Brno představí dům budoucnosti

Wienerberger cihlářský průmysl, a. s.
Pavilon V, stánek 68

  • Wienerberger přichází na IBF Brno s novým konceptem domů e4
  • Bude představen dům budoucnosti
  • Proběhnou praktické ukázky zdění z cihel plněných vatou a se zdicí pěnou POROTHERM DRYFIX
Obr. Vizualizace stánku Wienerberger pro IBF Brno 2012
Obr. Vizualizace stánku Wienerberger pro IBF Brno 2012

Novou koncepci řešení domů budoucnosti představí společnost Wienerberger cihlářský průmysl, a. s. na sedmnáctém ročníku mezinárodního stavebního veletrhu IBF Brno. V termínu 24.–28. 4. 2012 budou prostory brněnského výstaviště hostit jednu z největších stavebních událostí roku. Ve stánku č. 68 v pavilonu V přivítají návštěvníky odborníci ze společnosti Wienerberger, kteří budou připraveni zodpovědět veškeré dotazy související s novinkami, se stavbou či rekonstrukcí domu.

Koncept e4

Hledání optima mezi možnými variantami výstavby rodinného domu, přivedlo odborníky Wienerbergeru k vytvoření konceptu e4. Tento koncept nahlíží na dům a hodnotí jej z pohledu čtyř „e“. Jedním ze sledovaných faktorů a zástupce prvního „e – energie“ je energetická efektivita, která je bez nadsázky největším přikázáním dneška. Dalším vstupním údajem jsou ekologické nároky, které se budou s postupem času stále zvyšovat. Třetí písmeno „e – emoce“ reprezentuje estetické nároky na bydlení. Poslední, tedy čtvrté „e“ reprezentuje efektivitu, která musí nutně slaďovat vstupní náklady a náklady na budoucí provoz domu.

Z koncepce e4 vychází pomocný software, tzv. optimalizační kalkulačka. Na jejím vývoji pracovala firma Wienerberger s odborníky z Technické univerzity Vídeň. Kalkulačku premiérově představí odborníci z Wienerbergeru na veletrhu IBF. Návštěvníci se tak mohou těšit na průlomový způsob kalkulace ve stavebnictví.

Dům budoucnosti

Společnost Wienerberger své nové poznatky demonstruje na reálné stavbě domu, který již stojí v rakouském Zwettlu. Cihlový dům e4 2020 je nízkoenergetický s přirozeným větráním obytných místností. K dosažení těchto charakteristik je obálka budovy, jakož i technika topení a vybavení domu vyvážena a v perfektní vzájemné souhře. Stěny domu jsou postaveny z cihel POROTHERM T Profi, nejnovější generace cihel od společnosti Wienerberger s integrovanou tepelnou izolací z minerální vlny. Díky tomu není potřebná žádná dodatečná izolace zvenku, postačí klasická vnější omítka.

Přijďte se poradit

V expozici společnosti Wienerberger budou připraveni odborníci, kteří přímo na místě zodpoví zájemcům o stavebnictví veškeré dotazy související s novinkami a poradí se stavbou či rekonstrukcí domu. Letos budou mít návštěvníci také exkluzivní možnost získaní značných slev na produkty společnosti Wienerberger.

Více informací najdete na www.porotherm.cz a zejména na aktuální stránce s pozvánkou

 

logo

Přijďte se podívat, jak se vaří FASER!

FV plast a.s.
Pavilon F, stánek 83
Praktická část soutěže: Pavilon F, stánek 84
Vyhlášení výsledků: Rotunda, pavilon A, 27.4. v 11.30 h

Informační centrum FV Plast, Stavební veletrhy Brno 2012
Informační centrum firmy FV Plast, pavilon F083
Společnost FV Plast, a.s., český výrobce plastových systémů pro tlakové rozvody pitné vody a teplé užitkové vody, ústředního a podlahového vytápění s tradicí od roku 1990 srdečně zve své obchodní partnery a zákazníky z řad laické i odborné veřejnosti k návštěvě Stavebních veletrhů Brno, které se uskuteční ve dnech 24. – 28. dubna 2012 na brněnském výstavišti.

Informační centrum firmy FV Plast zájemci najdou v pavilonu F, stánek č. 83. Seznámí se s kompletním výrobním portfoliem a také s novinkou v sortimentu pro rok 2012, kterou právě v těchto dnech společnost FV Plast uvádí na trh.

Stánek č. 83 těsně sousedí s místem konání mezinárodního finále odborné soutěže Učeň instalatér 2012. Ta je již tradiční součástí doprovodného programu Stavebních veletrhů Brno a stejně jako v loňském roce bude FV Plast jejím partnerem a sponzorem. Jedná se 15. ročník celostátní soutěže odborných dovedností žáků třetích ročníků organizované Cechem topenářů a instalatérů České republiky a Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

FV Plast podporuje soutěž Učeň instalatér

Soutěžící divákům předvedou a na vlastní kůži si vyzkouší práci s trubkou nové generace FASER se skelným vláknem. Vícevrstvé trubky FV Plast FASER se skládají ze tří vrstev. Vnější a vnitřní vrstva je z „klasického“ PPR, mezi ně je vložena kompozitní vrstva z polypropylenu a skelných vláken. Ta poskytuje trubce FASER vysokou ohybovou tuhost a nízkou teplotní dilataci. Uvedené vlastnosti dovolují zejména snadnou realizaci stoupaček či zavěšených rozvodů TUV nebo topení. Hlavními výhodami této trubky jsou snadná montáž, jelikož se svařují se jako běžné PPR a před svařováním není třeba odstraňovat vnější vrstvy, zvýšený rozsah pracovních teplot s tvarovou odolností v rozmezí 0-90°C, více než 50ti letá životnost při 10bar a 70°C a třikrát nižší teplotní roztažnost (aFASER = 0,05) v porovnání s „klasickým“ PPR (appr = 0,15).

Praktická část soutěže Učeň instalatér 2012 se uskuteční ve dnech 25. – 26. dubna v pavilonu F 084, vyhlášení výsledků proběhne tradičně v Rotundě pavilonu A brněnského výstaviště 27. dubna v 11.30 hod. Všechny srdečně zveme a těšíme se na setkání s Vámi na stánku společnosti FV Plast i při soutěžním klání mladých instalatérů.

FV Plast na SHK Brno
Mezinárodní finále odborné soutěže Učeň instalatér
FV-Plast na Stavebních veletrzích v Brně podporuje soutěž Učeň instalatér
FV Plast podporuje soutěž Učeň instalatér

 

logo

NOVINKY REGULUS na veletrhu SHK Brno

REGULUS spol. s r. o.
Pavilon F, stánek 030

Přijďte nás navštívit na výstavě SHK Brno, která probíhá ve dnech 24.-28.4. 2012, a zblízka si prohlédnout solární systémy, moderní tepelná čerpadla, centrální rekuperační jednotky.

K dispozici budou i naši odborníci, se kterými budete moci konzultovat výhody a nevýhody využití alternativních zdrojů vytápění a široké možnosti jejich zapojení do otopných soustav.

Mezi novinkami budou vystaveny:
  • Inteligentní Regulátor IR12
  • Nové čerpadlové skupiny TSV
  • Nový separátor vzduchu SPVS 3/4"
  • Nové směšovací termostatické ventily TSV3, TSV3B,TSV5,TSV5B,TSV6,TSV8

více informací o novinkách Regulus

 

logo

Na veletrhu SHK Brno produkty značky PROTHERM

Vaillant Group Czech s.r.o. (zn. PROTHERM)
Pavilon F, stánek 006

Srdečně Vás zveme k návštěvě stánku č. 006 v pavilonu F na veletrhu SHK Brno, který se koná ve dnech 24.-28. 4. 2012.

Protherm Váš spolehlivý partner pro komfort tepla a ohřev teplé vody

Značka PROTHERM je jednou z předních značek v tepelné technice v České republice. Do jejího sortimentu patří plynové závěsné kotle, kondenzační kotle závěsné i stacionární, elektrokotle, průtokové ohřívače, nepřímoohřívané zásobníky pro přípravu TV a solární technika.

 
 
 
Reklama