Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Aktuální trendy stavebních oborů na jednom místě

Jarní Stavební veletrhy Brno představí nejnovější trendy ve všech oborech stavebnictví, technického zařízení budov, interiéru, letos nově také komunálních technologií, investičních a inovačních příležitostí regionů. Od 12. do 16. dubna najdete na brněnském výstavišti zaručeně nejnovější a komplexní informace o všem, co hýbe stavebním světem!

Na co například se můžete těšit?

Zeptali jsme se těch nejpovolanějších - a to vystavovatelů průřezově ze všech prezentovaných oborů na to, jaké jsou současné světové trendy v jejich oborech podnikání, co je jejich hybnou silou. Celkově můžeme říci, že snad všechny obory jedou na hlavní trendové vlně hledání úspor a maximalizace užitných vlastností všech relevantních vstupů.

Když 2D zobrazení nestačí...

V oblasti vizualizací stavebních projektů jsou, dle vyjádření zástupců společnosti CADservis, novinkami systémy na tvorbu 2D dokumentace (ZWCAD + nadstavby) a samostatný systém na rychlou tvorbu 3D modelů (Bonzai3D + RenderZone).

Co je nového v oboru stavebních strojů?

Podle zástupce skupiny Atlas Copco je novinkou ve světě stavebních strojů používání naklápěcích rotavátorů pro rypadla - například ve skandinávských zemích jejich užívání v praxi už představuje téměř 80 % všech rypadel. V oblasti menší stavební technologie se klade důraz na rozvoj antivibračních technologií, které snižují přenos vibrací na obsluhu. Jde například o systém odpružených rukojetí HAPSTM.

Ani cihlářská výroba nezůstává pozadu

Společnost TONDACH, jeden z výrazných reprezentantů cihlářské výroby, řadí k aktuálním trendům výroby zavádění robotů, které usnadňují a zpřesňují manipulaci s výrobky. Zároveň je kladen důraz na využívání odpadního tepla a účinnější provoz pecí, čímž se snižuje energetická náročnost výroby. U produktů to je vývoj zdicích materiálů s ještě lepšími tepelně izolačními vlastnostmi.

Elektrické ovládání oken je již skutečností

Pro zástupce společnosti VELUX patří k inovačním trendům např. elektrické ovládání střešních oken radiofrekvenční technologií - IO homecontrol. Střešní okna i doplňky jsou ovládány inteligentním programovatelným dálkovým ovladačem. Ovladač umožňuje vytváření skupin výrobků, kterým je možné přiřadit svůj vlastní program, např. program "ventilace", kdy se každé ráno a večer otevřou na určenou dobu zvolená okna.

Nezávislá poradenská centra jsou tu pro Vás!

I v letošním roce pokračujeme v pořádání nezávislých odborných poradenských center. Jedním z nich bude i poradenské centrum Centra pasivního domu, kde všichni návštěvníci po celou dobu konání veletrhu mají jedinečnou možnost získat zaručeně odborné odpovědi na své otázky, které se mohou týkat všech oborů tzv. green building.

Chcete se již teď dozvědět více?

Navštivte jarní komplex Stavebních veletrhů Brno, veletrhu interiéru a bydlení MOBITEX, které jsou letos nově doplněny o veletrhy investičních a inovačních příležitostí a komunálních technologií URBIS INVEST a TECHNOLOGIE. Kdo nechce čekat až na otevření bran, může mnohé z nabízených produktů vystavovatelů ochutnat již nyní? Kde? Na internetových stránkách www.stavebniveletrhybrno.cz, kde již nyní své novinky a zajímavosti ze svých oborů představují další firmy, jako jsou například společnosti Hochtief, USSPA, Tremco illbruck, Vaillant Group, Narex, JOSKOPARTNER a řada dalších.

Více informací naleznete na www.stavebniveletrhybrno.cz.


Veletrhy Brno, a.s.
logo Veletrhy Brno, a.s.

Největší realizátor veletrhů a výstav v České republice s více než třicetiletými zkušenostmi v oboru. Hlavními obory činnosti je poskytování obchodních (výstavářských) služeb pro podniky a pronájem vlastních nemovitostí (výstavních ploch a pavilonů). ...