Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pražská plynárenská nabízí plyn levnější o 11%

Zemní plyn na tři roky levnější o 11% mají od 1. května tohoto roku k dispozici všechny domácnosti a maloodběratelé, odebírající zemní plyn od Pražské plynárenské. Podmínkou je pouze prodloužení smlouvy týkající se dodávky plynu uzavřené s touto společností.

To je dobrá zpráva, která jistě potěší všechny odběratele plynu, zejména však ty z nich, kteří plyn využívají k topení. Například majitel běžného rodinného domku totiž díky tomu může ročně ušetřit kolem 2 500,- Kč a v případě rodinného domu vícegeneračního se roční úspora může pohybovat až kolem 3 500 ,- Kč.

Nabídka Pražské plynárenské je k dispozici pro všechny její zákazníky, tedy i ty, kteří aktuálně čerpají jiný její zvýhodněný cenový produkt, ale novou nabídku společnosti shledají atraktivnější. „Stačí, když zákazník uzavře příslušný dodatek ke smlouvě díky kterému od určitého data získá plyn levnější o 11% oproti běžné ceně a tím bude zároveň ukončena platnost jeho dříve čerpaného cenového produktu“, uvedl v této souvislosti mluvčí společnosti Miroslav Vránek.

Levnější plyn si klienti Pražské plynárenské od května mohou jednoduše vyřídit v rámci obchodních kanceláří společnosti nebo korespondenčně. Plynaři navíc slibují, že od května to bude možné i prostřednictvím pražských poboček pošty.

Není to zdaleka poprvé, kdy Pražská plynárenská přináší svým zákazníkům zajímavé cenové zvýhodnění. Již od začátku letošní zimní sezony např. nabídla svým zákazníkům plyn levnější o 6,5% a to při prodloužení smlouvy o dva roky. „Chtěli jsme tím našim zákazníkům zejména ulevit v zimní topné sezoně, kdy je z celého roku spotřeba plynu největší“, doplnil Miroslav Vránek. Zmínit lze dále slevy pro zákazníky starší 65-ti let, držitele průkazu ZTP-P nebo zvýhodnění pro rodiny s malými dětmi.

Aktuálně nabízenou slevu 11% společnost poskytuje z neregulované tzv. komoditní složky ceny zemního plynu, netýká se tak tzv. distribuční složku ceny, protože ta je zcela regulována státem. I v jejím rámci se však výhledově můžeme těšit na zlevnění. Energetický regulační úřad totiž dle svého nedávného vyjádření chystá snížení těchto regulovaných cen plynu o více než pět procent.

Více informací najdete na www.energieodplynaren.cz/plyn/ a www.energieodplynaren.cz/elektrina/.

Pokud máte zájem, můžete navštívit přímo oficiální stránky Pražské plynárenské, a. s..

 
 
Reklama