Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

TEDOM energie: Březnové ceny měsíčního tarifu Jistota na měsíc na historickém minimu, nově také roční tarif

TEDOM energie zveřejnil březnový ceník svého měsíčního tarifu Jistota na měsíc, ceny elektřiny i plynu jsou na historických minimech. Nově TEDOM energie nabízí také roční tarif T-Fix 12.

Ačkoliv březen ještě spadá do topné sezóny, březnové ceny měsíčního tarifu Jistota na měsíc jsou na historických minimech. Jedná se o dosud nejnižší cenu od představení tarifu v březnu loňského roku, cena elektřiny klesla hluboko pod psychologickou hranici tří tisíc korun za elektřinu.

Měsíční tarif Jistota na měsíc na březen 2024

  • Silová elektřina: 2258 Kč/MWh bez DPH (2731 Kč/MWh včetně DPH)
  • Zemní plyn: 1173 Kč/MWh bez DPH (1420 Kč/MWh včetně DPH)

„S novelou energetického zákona jsme začali ceny měsíčního tarifu oznamovat zákazníkům prostřednictvím SMS třicet dnů předem. Zákazník tak má dostatek času reagovat, pokud by mu cena nevyhovovala,“ říká ředitel TEDOM energie Jakub Odložilík. Zájem zákazníků o krátkodobý tarif však roste, vypovídají o tom celková čísla z OTE: TEDOM energie meziročně vyrostla z 9361 zákazníků v prosinci 2022 na 25 496 zákazníků v prosinci 2023.

Roční tarif T-Fix 12

TEDOM energie má nově v nabídce také roční tarif T-Fix 12. Zákazníci, kteří si u TEDOM energie zafixují ceny na 12 měsíců, zaplatí za elektřinu 3290 Kč a 1290 Kč za megawatthodinu bez DPH.

  • Silová elektřina: 3290 Kč/MWh bez DPH (3981 Kč/MWh včetně DPH)
  • Zemní plyn: 1290 Kč/MWh bez DPH (1561 Kč/MWh včetně DPH)

„S nabídkou středodobého tarifu jsme čekali na celkové uklidnění energetického trhu a tato situace nastala na přelomu roku, do ročního tarifu T-Fix 12 jsou tak promítnuty klesající ceny energií na burze. Jsme si vědomi, že část zákazníků bude vždy preferovat jistotu ceny a roční fixaci se tomuto segmentu spotřebitelů snažíme vyjít vstříc,“ dodává Jakub Odložilík.

Více informací


TEDOM a.s.
logo TEDOM a.s.

TEDOM a.s. je česká strojírenská firma. Předmětem činnosti jsou vývoj a výroba kogeneračních jednotek s plynovými spalovacími motory. Portfolio výrobků společnosti tvoří dále i služby v energetice: služby výkonové rovnováhy, nákup a prodej energií, ...

 
 
Reklama