Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dočasně zastavena možnost poptávání dodavatele v Kalkulátoru

Kalkulátor energií TZB-info dočasně zastavil možnost poptávat dodavatele přímo ze srovnání Kalkulátoru. Důvodem je časové zdržení zákazníka způsobené čekáním na nabídku a také vytíženost obchodníků.

Možnost poptávat obchodníky přímo ze srovnání nabídek dlouhodobě patří mezi skvělé služby, které zákazníkům nabízíme. Bohužel v současné době vytíženosti prodejních oddělení dodavatelů se setkáváme s tím, že obchodníci včas neodpovídají na poptávky. Zájem zákazníků se také přesouvá na obchodníky, kteří dříve nevyužívali této služby jako jednoho z prodejních kanálů a nejsou zvyklí tímto způsobem prodávat. V případě, že obchodník na poptávku neodpoví, tak zákazník čekáním zbytečně ztrácí čas a lepší nabídky mu unikají.

Dalším důvodem je rychle se blížící termín, do kdy je nutné odstoupit od smlouvy z důvodu zvýšení ceny elektřiny nebo plynu. Nyní se většinou řeší nesouhlas se zvýšením ceny od 1.11. Podle zákona je třeba odstoupit do 10 dnů před datem začátku platnosti nových cen, do 21.10.2021. Když se to nestihne, tak je možné ukončit smlouvu se sankcemi nebo pokračovat v dodávkách s novými cenami.

Rychlejším a jednodušším způsobem je přímé oslovení vybraných dodavatelů. Zákazník tak může během několika minut vyřešit dodávky elektřiny i plynu pro následující období. Zákazník se nemusí o nic starat, vše za něj vyřeší oslovený obchodník.

 
 
Reklama