Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tisíce odběratelů energií hledají pomoc u innogy

Dodavatelé energií v problémech se snaží zbavit zákazníků. Zákazníci konkurence se cítí podvedení a volají do innogy. Akvizice nových zákazníků narostly o 200 %.

Tisíce odběratelů energií po celém Česku aktuálně řeší akutní problém s dodávkami energií. Někteří jejich stávající dodavatelé jsou kvůli dramatickému růstu cen energií na velkoobchodních trzích v problémech a snaží se svých zákazníků buď zbavit, nebo je velmi rychle převést na výrazně dražší ceníky. Frustrovaní zákazníci hledají nyní ve velkém pomoc u innogy.

„Volají nám zoufalí a frustrovaní zákazníci konkurenčních firem, že jim dodavatel vypověděl smlouvu se zafixovanou cenou nebo poslal k podpisu dodatek s obrovským nárůstem ceny a chtějí rychle uzavřít novou smlouvu na energie u innogy. Akvizice nových zákazníků nám raketově rostou, za poslední týden je to nárůst o dvě stě procent. S ohledem na dění na trhu očekáváme velký zájem o převod energií k innogy,“ řekl David Konvalina, ředitel innogy pro maloobchod a marketing.

Situace na energetickém trhu je v posledních týdnech opravdu mimořádná a turbulentní. Bezprecedentní nárůst velkoobchodních cen už nezvládli první dodavatelé energií a ukončili svou činnost. O tom, že situace je opravdu dramatická, svědčí i aktivity některých konkurentů na trhu. Někteří už například úplně zastavili akvizice nových klientů, jiní se zase snaží zbavit smluv s fixovanými cenami.

„Na trhu vidíme absolutně neférové jednání konkurentů. Zákazníkům, se kterými měli uzavřené fixní ceny, například i na rok 2022 a 2023, nyní vypovídají jejich smlouvy, aby nemuseli za původně nasmlouvané ceny dodávat. Lidé, kteří se logicky cítí podvedení, už se na nás obracejí s žádostí o pomoc,“ uvedl šéf skupiny innogy Tomáš Varcop a dodal: „Naši pracovníci na zákaznické lince a v zákaznických centrech řeší tisíce takovýchto případů. Lidem, kteří se takto ocitli ve složité situace a rychle si hledají nového dodavatele, jsme připraveni poradit a nabídnout jim férové podmínky a dodávky energií, na které se mohou skutečně spolehnout.“

Poprvé od otevření energetických trhů jsme v Česku svědky dříve nepředstavitelné situace. Místo boje o zákazníka se nyní mnozí dodavatelé snaží svých klientů zbavit. Někteří svým zákazníkům rozesílají dopisy, ve kterých je nabádají, aby si hledali nového dodavatele energií nebo jim nabízejí nové nevýhodné produkty.

Stávající zákazníci innogy se podobných nepříjemných situací nedostanou. Skupina innogy totiž nakupuje energie pro své zákazníky velmi zodpovědně a s dostatečným předstihem. „innogy je seriózní, spolehlivý a finančně silný dodavatel. Chtěl bych všechny naše zákazníky ujistit, že všechny jejich smlouvy a produkty s fixní cenou dál platí. Dohody vůči zákazníkům vždy dodržíme. Jsme a budeme nadále spolehliví, odpovědní a naše ceny budou ve srovnání s konkurencí výhodné a závazné,“ uzavřel Tomáš Varcop.

 
 
Reklama