Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Fosfa končí s prodejem elektřiny a plynu pro domácnosti a maloodběratele

Fosfa, která doposud prodávala elektřinu a plyn, nám oznámila, že k 1.6.2021 končí s prodejem energií pro domácnosti a maloodběr. Na základě tohoto sdělení jsme odstranili ze srovnání všechny nabídky. Ve zprávě se neuvádí důvod rozhodnutí.

Dodavatel prodával energii pod značkou Feel Ecoenergy od konce roku 2012 a plyn začal nabízet o dva roky později. Obchodník patřil k nejlevnějším prodejcům na trhu. Zpočátku si neúčtoval žádný stálý plat a měl ceny stejné jak pro domácnosti, tak pro maloobchod. Obchodní podmínky byly na tehdejší dobu jednoduché a transparentní.

Nejvíce zákazníků měla Fosfa začátkem roku 2018, téměř sedm tisíc odběrných míst elektřiny a necelých dva tisíce odběrných míst plynu. To byl vrchol a od té doby odběratele postupně ztrácel. Změna postojů zákazníků nastala po zavedení stálého platu a po ne dobře načasovaném zvýšení cen elektřiny.

Pozitivní zprávou může být, že konec prodeje Fosfy může být impulzem pro nalezení výhodné nabídky nového dodavatele ještě v době, kdy jsou na trhu k dispozici levné nabídky s fixní cenou.

Fosfa je největším zpracovatelem žlutého fosforu v Evropě. Svoje produkty vyváží do více než 80 zemí celého světa. Vyvíjí a vyrábí vlastní řadu ekologicky šetrných prostředků péče o domácnost a kosmetiky Feel eco. Provozuje první vertikální farmu v České republice Feel Greens. Fosfa má vlastní zdroj, sama si kombinovanou výrobou vyrábí elektřinu a teplo.

 
 
Reklama