Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Lumius: kupte levnou elektřinu, musíme zdražit

Cena elektřiny na burze roste a obchodníci zdražují. Zvýšení cen ohlásil i Lumius. Příští týden budou mít noví zákazníci možnost si nasmlouvat dodávky za staré ceny s garancí ceny až na tři roky.

Cena elektřiny na burze od loňského října narostla již o 30 %. Někteří dodavatelé na zdražování elektřiny již reagovali a v posledních týdnech vydali nové ceníky s vyššími garantovanými cenami (ČEZ, E.ON, Bohemia Energy). Pokud bude zdražování elektřiny pokračovat, dojde s velkou pravděpodobností k hromadnému zvýšení cen většiny produktů na trhu. Nejvíce zasažení jsou ti dodavatelé, kteří prodávají komoditu za nízké ceny.

Společnost Lumius patří nejen k nejlevnějším, ale i nejlépe hodnoceným obchodníkům na trhu. Obchodník je nucen od 1.5. zvýšit ceny u nás velmi poptávaného produktu Bez Závazku pro nové zákazníky. Stávajícím zákazníkům zůstane cena ještě nějakou dobu, ale při tomto cenovém vývoji na trhu se dá předpokládat také zvýšení cen.

Tuto zprávu uveřejňuji zejména proto, že dodavatel poskytuje novým zákazníkům možnost uzavřít smlouvu za staré ceny ještě týden po začátku platnosti nových ceníků. V Kalkulátoru cen energií TZB-info (Kalkulátor) bude možno původní ceníky poptat do 7.5.2021.

Sice obchodník zvyšuje ceny zhruba o 200 Kč/MWh, ale i tak budou nabídky Lumiusu patřit k těm levnějším na trhu. Cenové srovnání naleznete v Kalkulátoru.

 
 
Reklama