Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová nabídka s cenami ze spotového trhu v Kalkulátoru

Slovenský plynárenský podnik nabízí od 10. října produkt s cenami za spotového trhu pro domácnost. Díky příznivým zákazníci mohou ušetřit na energiích tisíce korun ročně.

Ceny elektřiny i plynu na spotovém trhu i s odměnou za nákup patří dlouhodobě k nejnižším, na které běžná domácnost může dosáhnout. Obchodník přitom má zaručený stálý zisk, což obchodníky láká. Nejnověji nabízí svůj produkt společnost SPP CZ.

SPP CZ začal od listopadu nabízet domácnost elektřinu a plyn z cenami dle spotového trhu Operátora trhu (OTE). Název produktu je Energie z burzy. Za komoditu ze spotového trhu si účtuje navíc 175 Kč/MWh, stejně u elektřiny a u plynu. Mimoto zákazník platí stálý plat ve výši 69 Kč/měsíc. Přirážka je stejná jako u konkurenčních produktů obchodníků ze skupiny Bohemia Energy, cena stálého platu je naopak o několik desítek haléřů nižší, než má Bohémka.

Zájemce o nabídku se musí zavázat na dva nebo na tři roky, což je horší, než u konkurence, kde je alespoň uvedena možnost uzavření smlouvy bez závazku. Rovněž ceny plynu na spotovém trhu OTE jsou nepatrně vyšší, než ceny EEX CEGH, z nichž jsou odvozeny ceny skupiny Bohemia Energy.

Na druhou stranu se jedná o finančně silného obchodníka, který vlastní slovenský stát.

O SPP CZ

SPP CZ, a.s., je spolehlivý dodavatel zemního plynu a elektřiny, patřící do skupiny SPP jako dceřiná společnost největšího slovenského dodavatele energií Slovenského plynárenského priemyslu, a.s. Skupina SPP dodává zemní plyn v České republice a na Slovensku více jak 1,3 milionu zákazníků, od domácností až po velkoodběratele.

 
 
Reklama