Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Statistika Operátora trhu: Kdo získal v srpnu nejvíce nových zákazníků a kdo je ztratil?

V srpnu změnilo dodavatele elektřiny 25 306 odběrných míst a plynu 12 680. Který dodavatel byl v srpnu nejúspěšnější a kdo byl na chvostu pelotonu?

Počet změn odběrných míst elektřiny dosáhl hodnoty 25 306 a byl nejnižší v tomto roce. Celkem za rok změnilo dodavatele již 333 699 odběrných míst. U plynu evidoval Operátor trhu v srpnu 12 680 změn, rovněž se jedná o nejnižší hodnotu v tomto roce. Celkem změnilo 136 671 odběrných míst plynu dodavatele od začátku roku.

Operátor trhu evidoval v srpnu 6 131 691 odběrných míst elektřiny, což je o 3 677 odběrných míst více, než v červenci. V případě plynu naopak ve srovnání se srpnem ubylo 425 odběrných míst na celkový počet 2 514 554.

Vzhledem k dlouhým výpovědním lhůtám odrážejí tyto statistiky aktivitu obchodníků nikoliv za uvedený měsíc, ale za období nejméně šesti měsíců. Následující tabulky ukazují deset nejúspěšnějších dodavatelů elektřiny a plynu za měsíc srpen.


Deset nejúspěšnějších a deset nejméně úspěšných dodavatelů elektřiny v srpnu - změna počtu odběrných míst (Zdroj dat:OTE a.s.)


Deset nejúspěšnějších a deset nejméně úspěšných dodavatelů plynu v srpnu - změna počtu odběrných míst (Zdroj dat:OTE a.s.)

 
 
Reklama