Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Koronakrize se postarala o zvýšenou spotřebu elektřiny v Německu

V Německu spotřebitelé stráví kvůli pandemii více času doma. Kvůli tomu stoupá spotřeba elektřiny. Podle srovnávacího portálu Verifox především mladí lidé mají zvýšenou spotřebu.

Němci jsou kvůli pandemii více doma, částečně také pracují v režimu home office. Práce a pobyt doma má za následek zvýšenou spotřebu proudu, dokazuje to on-line průzkum srovnávacího portálu Verifox ze srpna tohoto roku.

U více než třetiny dotázaných se zvýšila spotřeba

Od začátku pandemie u téměř 36 procent dotázaných se zvýšila spotřeba. Více jak 54 procent zase tvrdí, že se jejich spotřeba nezměnila. Naproti tomu takřka 11 procent se vyjádřilo, že by mělo spotřebu proudu redukovat.

Vyšší spotřeba se týká především mladých účastníků průzkumu, 52 procent dotázaných ve věku 18 až 29 let mělo vyšší spotřebu. Ve věkové kategorii 30 až 49 let u 42 procent respondentů se spotřeba zvýšila. Pouze 22 procent spotřebitelů ve věku 50 až 69 let zaznamenalo zvýšenou spotřebu.

Vysvětlení Verifoxu:

"Home office, hlídání dětí a změněný denní režim u mladých lidí jsou důvody zvýšené spotřeby elektřiny .", říká Thorsten Storck, odborník na energetiku z Verfoxu. " Starší zákazníci svůj životní styl během korona krize výrazně nezměnili".

Vyšší spotřeba proudu vede k výrazně vyšším nákladům. Práce a vaření doma zvýší roční náklady až o 150 Euro. V této souvislosti Storck doporučuje změnit dodavatele a ušetřit několik stovek Euro ročně.

 
 
Reklama