Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová nejlevnější nabídka plynu

Elimon zveřejnil nové ceny produktu Svěží CENÍK a stal se nejlevnějším na trhu. Elektřinu dodavatelé zdražují.

V uplynulém týdnu snížil Elimon cenu plynu svého akčního ceníku „Svěží CENÍK“ na 585 korun za megawatthodinu a spolu se stálým platem pouhých 19 Kč za měsíc se tato nabídka stala nejlevnější nabídkou na trhu.

Společnost Elimon garantuje cenu po dobu dvanácti měsíců, lhůta začíná běžet od prvního dne dodávek, datum začátku dodávek zákazník nalezne v prvním vyúčtování. Po vypršení závazku ceny pro zákazníka se řídí cenami na spotovém trhu Operátora trhu s energiemi podobně, jako produkt Energie A++ nebo Lama Flexi. Oproti konkurenci si obchodník účtuje nižší poplatky za zprostředkování obchodu i za stálý plat. Smlouvu zákazník uzavírá na 12 měsíců s automatickým prodloužením o dalších dvanáct měsíců. Pokud zákazník již nechce ve smlouvě pokračovat, musí nejpozději tři měsíce před koncem závazku tuto skutečnost obchodníkovi oznámit nebo nejpozději čtyři měsíce před koncem uzavřít smlouvu s jiným dodavatelem.

Po X Energii změnila ceny elektřiny i Energie ČS. Zatímco X Energie zvyšovala ceny svého standardního ceníku ve všech distribučních tarifech, u Energie ČS došlo ke zvýšení ceny elektřiny u přímotopů a u tepelných čerpadel. U X Energie zákazník za jednotarif se spotřebou 2 000 kWh za rok zaplatí s DPH o 408 Kč, u akumulace (VT 2 000, NT 2 000 kWh) o 849 Kč a u přímotopů (VT 1 000 a NT 9 000 kWh) o 2 478 Kč více. U Energie ČS (ceník ON LINE) zaplatí zákazník proti letošním cenám u přímotopů o 3 993 Kč více. Obchodník nově účtuje stejnou cenu v nízkém tarifu (NT) a ve vysokém tarifu (VT).

 
 
Reklama