Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kdo v roce 2020 plyn zlevňuje a kdo zdražuje

Tři obchodníci ještě před vyhlášením nových regulovaných cen oznámili změnu cen plynu pro domácnosti. Jsou to Dobrá energie, Carbounion Bohemia a Fosfa.

Dobrá energie zveřejnila nový ceník plynu na rok 2020 jako první. Její zákazníci se dočkají zlevnění plynu o 51 Kč/MWh ( ze 795 na 745 Kč/MWh), stálý plat ve výši 99 Kč za měsíc obchodník nemění.

Carbounion Bohemia naopak zvedá ceny komodity jednotně u všech ceníků o 100 Kč/MWh ( z 625 na 725 Kč/MWh), stálý plat ve výši 110 Kč za měsíc nemění. Úpravou cen se nabídky dodavatele dostávají na hranici určenou Indikativní cenou plynu, kterou stanovuje regulátor.

Fosfa také vyhlásila nové ceny na následující rok, dodavatel cenově rozlišuje nové a stávající zákazníky. Pro stávající zákazníky má o něco lepší ceny. U ceníku eTarif pro nové zákazníky se snižuje cena cena plynu ze 799 na 685 Kč/MWh. Stálý plat dodavatel neúčtuje.

Innogy aktualizoval nabídku produktů Relax + a Relax + 24, které jsou určeny pro stávající zákazníky, kterým končí smlouva na dříve sjednané produkty. Protože ceny zřejmě navazují na dříve nabízené produkty, nelze říci, zda dodavatel zdražuje nebo zlevňuje podle předchozích nabídek produktů Relax. Nicméně jsem nezaznamenal razantní snížení ceny plynu, spíše nové ceníky jsou v porovnání se staršími u komodity dražší. Až na jednu výjimku, ceníky jsou nepatrně levnější než je standardní nabídka dodavatele.

Uváděné ceny jsou platí při roční spotřebě plynu 20 megawatthodin.

 
 
Reklama