Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový dodavatel v Kalkulátoru Alpiq

Nový dodavatel nabízí ve třech produktových řadách elektřinu z klasických i obnovitelných zdrojů pro domácnosti i pro podnikatele a také plyn pro domácnosti.

Nedávno zveřejnil ceníky pro dodávku elektřiny a plynu nový dodavatel Alpiq, který nově prodává elektřinu a plyn pro domácnosti a drobné podnikatele pod názvem Alpiq Retail CZ s.r.o. Na trhu v České republice není Alpiq nováčkem, v České republice sídlí obchodník s elektřinou Alpiq Energy SE. V evropském měřítku se jedná o jednu z největších energetických společností, která staví, provozuje elektrárny a obchoduje s elektrickou energií.

Nový dodavatel nabízí elektřinu pro domácnosti , pro firmy a plyn pro domácnosti v třech základních řadách. Standardní ceník na dobu neurčitou, smlouvy na dobu určitou, na rok nebo na dva, ve stejných produktech prodává i zelenou elektřinu a plyn.

Ceny komodity jsou zhruba u elektřiny kolem 1 500 Kč a stálý plat se pohybuje na solidní úrovni mezi 19 a 79 Kč za měsíc. Svými cenami obsazuje Alpiq zhruba lepší průměr v cenách elektřiny na trhu pro domácnosti. Je nutno říci, že ceníky byly vydány až v říjnu, tak se odráží momentální úroveň cen obou komodit na burze, ceníky konkurence mohou být až rok staré.

Nabídka plynu pro domácnosti je více konkurenceschopná a produkty společnosti Alpiq obsazují přední místa v seznamu Kalkulátoru cen energií TZB-info, jsou mezi prvními třiceti nejlevnějšími nabídkami. Ceny plynu jsou sice velmi nízké, ale neobvykle vysoké jsou stálé měsíční platy v pásmech s vyšší spotřebou.

Bohužel neumíme zpracovat ceníky, které nerespektují členění podle distribučních pásem, proto ceny v Kalkulátoru jsou pouze orientační a nemůžeme ručit za shodnou nabídku v případě eventuální poptávky.

Obchodní podmínky jsou bez problémů, ceník služeb neobsahuje výrazné pokuty, které by byly diskriminační vůči zákazníkům. Bohužel jsem se nedozvěděl z obchodních podmínek, co se stane se smlouvou na dobu určitou, až závazek vyprší.

Úprava stránek vypadá hezky a moderně, zákazník se bez dlouhého hledání se dozví všechny informace, které potřebuje a mnohem víc. Jedině trochu zmateně mi připadají naskládané ceníky na patě stránky a ceníky plynu psané pozpátku.

Tohoto dodavatele můžu zákazníkům doporučit jednak díky dobrým cenám, solidním podmínkám a, což je také důležité, díky silnému partnerovi s tradicí.

 
 
Reklama