Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

innogy rozjela ve Varšavě carsharing elektromobilů

Nová služba se jmenuje innogy go!, pronájem elektromobilů funguje prostřednictvím stejnojmenné aplikace. Obyvatelům Varšavy bude k dispozici 500 vozů BMW i3 a 30 sportovních BMW i3s.

Ve Varšavě zahájila provoz nová služba na sdílení automobilů s názvem innogy go!, která obyvatelům polské metropole nabídne pro přesuny po městě výhradně elektromobily. Flotilu v bílozelených barvách bude tvořit 500 vozů BMW i3. Pro sportovní nadšence bude brzy k dispozici také 30 vozů BMW i3s.

„V reakci na rostoucí společenské povědomí v oblasti životního prostředí poskytujeme obyvatelům Varšavy možnost pohybovat se po městě efektivně, pohodlně a především bez emisí. Elektromobily budou mít také mnoho výhod v silničním provozu. Budou pomáhat snižovat dopravní zácpy, jsou také velmi tiché, což se promítá i do nižších úrovní hluku na ulici. Sdílení elektrických vozidel od innogy chce zlepšovat kvalitu života v polském hlavním městě,“ řekl Filip Thon, předseda představenstva innogy Polska.

Obyvatelé Varšavy měli možnost vyzkoušet si BMW i3 a několik dalších vozů během loňského pilotního projektu. V něm se lidem nejvíc líbil právě BMW i3 a díky tomu byla služba innogy go! postavena na těchto vozech. „Toto auto jezdí po městě bez škodlivých emisí. Jeho konstrukce také využívá udržitelných materiálů. BMW i3 je navíc lehký a snadno ovladatelný, takže je ideální pro městské prostředí a služby, jako je sdílení automobilů,“ řekl Baudouin Denis, výkonný ředitel společnosti BMW Polska.

Pronájem elektromobilů funguje prostřednictvím mobilní aplikace innogy go!. Služba si za půjčení účtuje po minutách. Jízda s BMW i3 stojí 1,19 zlotých za minutu, sportovní BMW i3s vyjde na 1,49 zlotých za minutu. innogy go! připravila také denní balíčky za 239 a 299 zlotých za den pro zákazníky, kteří by chtěli službu využívat delší dobu. S cílem povzbudit obyvatele Varšavy k řízení elektrických automobilů poskytuje služba innogy go! prvních15 minut jízdy za pouhý 1 groš.

 
 
Reklama