Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

E.ON - zvyšování cen elektřiny, druhý díl

Ceny energie na burzách stoupají a není divu, že na tento vývoj reagují i obchodníci. Výjimkou není ani E.ON.

Jeden z největších obchodníků s energií E.ON ohlásil zdražení proudu podobně, jako ostatní obchodníci k prvnímu lednu. Zvýšil cenu ve všech distribučních tarifech o více než 300 Kč za megawatthodinu bez DPH. Zvýšil se i stálý plat o 7 Kč na měsíc, což bývá spojeno s vývojem inflace a tedy s vyššími náklady na administrativu.

Jediným distribučním tarifem, který zůstal od 1. ledna příštího roku nezměněn je jednotarif (D01d a D02d), který má většina domácností. To se však od 1.2.2019 mění a dodavatel zvyšuje cenu elektřiny i v jednotarifu o 245 Kč bez DPH za megawatthodinu a stálý plat o 7 Kč na měsíc. Pro běžnou rodinu znamená uvedená změna zvýšení plateb za energie (při spotřebě 2 000 kWh/rok) o 695 Kč s DPH.

Nová cena nejběžnějšího produktu však není s přihlédnutím k vývoj cen na burzách a k zvyšování cen ostatních nijak závratná a odpovídá průměru. Základní produkt mají většinou dlouholetí zákazníci, kteří nechtějí hledat výhodnější nabídky. V době před Vánoci a i nyní E.ON nabízí mnohem výhodnější produkty a to i s garancí ceny.

 
 
Reklama