Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

123ušetři.cz dočasně neuzavírá nové smlouvy

P & M true family, s.r.o., která službu 123ušetři.cz provozuje, nebude dočasně uzavírat nové smlouvy se zákazníky a ani jim nebude poskytovat navazující služby.

V prohlášení, které se objevilo na webových stránkách dodavatele se uvádí, že společnost nebude až do odvolání uzavírat nové smlouvy s novými a ani stávajícími zákazníky. Obchodník své kroky odůvodňuje následovně:

“Vzhledem k dlouhodobě nepříznivé situaci na trzích s plynem, ale hlavně s ohledem na všechny stávající uživatele našich služeb, jsme jako společnost museli přijmout opatření, která dočasně znemožňují akvizici nových smluv pro období 2019/20. Věříme, že komoditní trhy získají na stabilitě v několik následujících týdnech, ovšem dokud tomu tak nebude, nelze stávající ceníky garantovat a nabízet ani nově příchozím zájemcům. V rámci zachování kvality námi poskytovaných služeb jsme se rozhodli nekopírovat „paniku“ na trhu s plynem a s případnou úpravou cen pro následující období vyčkat.”

Doporučení obchodníka

"Pokud jste v situaci, kdy na uzavření smlouvy nespěcháte, tj: „připojit potřebuji nejdříve 1.3.2019“, doporučujeme Vám se na nás obrátit začátkem roku 2019. V té době již budou stanoveny ceny a podmínky smluvních vztahů pro následující období."

"Pokud jste v situaci, kdy je nutné uzavřít platnou Smlouvu o dodávce plynu „ihned, co nejdříve, apod.“ obraťte se na jiného dodavatele."

Nabídky P&M true family, s.r.o., provozovatele služby 123ušetři.cz, byly několik let a stále jsou v Kalkulátoru cen energií TZB-info, i když v poslední době nejsou mezi aktuálně nabízenými produkty. Někteří zákazníci v minulosti upozorňovali na nemožnost komunikace s obchodníkem, který nereagoval na telefonáty a ani neodpovídal na e-maily. Nejdříve situaci zástupce společnosti vysvětloval přechodem na nový informační systém a prohlašoval, že i v případě poptávky nových zákazníků má nakoupeno dostatečné množství plynu. Informační systém byl měněn v létě tohoto roku, ale přesto od té doby obchodník plyn novým zákazníkům nenabízí. V minulosti jako jediný garantoval celkovou cenu plynu, to je i se státem garantovanými platbami.

 
 
Reklama