Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zaměstnanci Bohemia Energy vyjeli v letošním roce pro Černé koně přes 600 tisíc korun

Již čtvrtým rokem podporuje Bohemia Energy neziskovou organizaci Černí koně. Díky internímu projektu „Jezdíme pro Černé koně“ se do podpory aktivně zapojují i samotní zaměstnanci.

Deset let již pomáhá nezisková společnost Černí koně zapojovat handicapované do společnosti prostřednictvím sportu a volnočasových aktivit. Jednou z jejích činností je i výroba speciálních kol pro postižené děti. „Asi každý z nás si vybaví, co pro něj v dětství znamenalo kolo. Díky handbikům nemusí být nyní ochuzeni o velká dobrodružství ani děti s handicapem, které nemohou pro pohyb používat nohy. Černým koním fandíme všichni ve firmě a jsem rád, že letos se nám podařilo vyjet tak vysokou částku,“ říká Jiří Písařík, jednatel Bohemia Energy.

Do letošního interního projektu „Jezdíme pro Černé koně“ se zapojilo 49 zaměstnanců Bohemia Energy. Každý kilometr, který od poloviny května do konce října najeli na kole, firma proměnila ve finanční podporu. Celkově tak letos Černí koně od společnosti Bohemia Energy získali částku 605 550 korun.

Šek byl předán v rámci slavnostního galavečera Černých koní (16. 11.), na kterém její zástupci vyhlásili rovněž vítěze v několika kategoriích a představili své další plány. „Poptávka po našich handbicích je obrovská. Proto si velmi vážíme dlouhodobé podpory Bohemia Energy a zejména i zaměstnanců, kteří se sami jízdou na kolech do podpory aktivně zapojují. A těšíme se na to, až opět budeme moci rozzářit život a vrátit vítr do vlasů dalším dětem, ke kterým osud nebyl tak milosrdný,“ uvádí Tomáš Pouch, zakladatel a předseda Černých koní.

Bohemia Energy v oblasti společenské odpovědnosti podporuje organizace, které jsou z hlediska své činnosti pro společnost nepostradatelné a zásadním způsobem pomáhají zejména dětem. Patří mezi ně například Černí koně, Česká asociace streetwork, Klinika plastické chirurgie ve FN Královské Vinohrady, Smiling Crocodile či Život dětem. Více na www.energiedetem.cz.

O Bohemia Energy:

Skupina Bohemia Energy je s téměř 1,2 milionu zákazníků a ročním obratem přes 16,23 miliard korun největším uskupením alternativních dodavatelů energií v České republice a na Slovensku. Kromě dodávek elektřiny a plynu poskytuje i finanční služby, včetně financování úsporných řešení domácností a finančního plánování. Skupinu tvoří šest energetických společností – lídr skupiny, největší alternativní dodavatel energií v České republice, Bohemia Energy, dále společnosti Amper Market, Comfort Energy, Europe Easy Energy, X Energie a největší alternativní dodavatel energií na Slovensku, společnost Slovakia Energy. Do skupiny rovněž patří finanční společnosti Bohemia Energy Finance a BEplan. Více na www.bohemiaenergy.cz

 
 
Reklama