Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ARMEX GROUP se podle Czech Top 100 dostal mezi 20 největších firem v ČR

Společnost ARMEX GROUP se poprvé ve své 27leté historii dostala mezi 20 největších firem v České republice. V hlavním žebříčku zveřejněném organizací Czech Top 100 obsadila díky svým tržbám za rok 2017 ve výši 24 miliardy korun 20. pozici.

„Jsem aktuálním výsledkem naší společnosti v žebříčku Czech Top 100 velmi potěšen. Společnost ARMEX jsme postupně v průběhu 27 let vybudovali pomocí vlastního kapitálu a vlastním úsilím bez pomoci zahraničních investic a dotací a naše výsledky dokazují, že obstojíme v globální konkurenci,“ komentuje postavení společnosti v žebříčku její spolumajitel Hynek Sagan. „Začínali jsme v roce 1992 obchodováním s hutními výrobky a po založení společnosti ARMEX Oil jsme rozšířili činnost a velkoobchodní i maloobchodní prodej pohonných hmot. V následujících letech jsme začali dodávat firmám a domácnostem elektřinu a plyn, pustili jsme se do investiční výstavby, budování a správy průmyslových zón a inženýrské a developerské činnosti. Od roku 2015 začala být skupina ARMEX aktivní také v oblasti inovací, aplikovaného výzkumu a start-up podnikání. A to jednak založením vlastní dceřiné společnosti ARMEX Technologies a dále vstupy do konkrétních startupů a startup inkubátorů.“ Takto rekapituluje historii firmy Hynek Sagan.

Od loňska ARMEX svou pozici v žebříčku Czech Top 100 posunul o 2 příčky z 22. místa na letošní 20. Zatímco v roce 2016 dosáhly konsolidované tržby skupiny ARMEX 21 miliardy korun, vloni to byly už 24 miliardy.

Soutěž Czech Top 100 je významným ukazatelem české ekonomiky a v žebříčku se pravidelně umisťují lídři české ekonomiky. Hlavní žebříček je sestavený na základě výše tržeb dobrovolně poskytnutých nefinančními firmami.

 
 
Reklama