Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Flexiauto vozí zaměstnance Letiště Praha

Flexiauto vítězem výběrového řízení na pronájem elektromobilů. Zaměstnanci letiště jezdí se dvěma elektromobily VW eUP.

Vítězem výběrového řízení na pronájem elektromobilů pro Letiště Praha se stalo Flexiauto – společný projekt innogy a skupiny Auto Palace na pronájem a sdílení elektromobilů. Zaměstnanci letiště mají možnost jezdit se dvěma vozy Volkswagen eUP.

„Elektromobily jsou v současné době využívány jako referentská vozidla pro zaměstnance letiště. Kromě vlastností typických pro elektromobily je pro nás důležitá také možnost využití snadného a rychlého systému sdílení vozidla,“ řekl Jiří Kraus, člen představenstva Letiště Praha, a dodal: „Zařazení elektromobilů do provozu letiště je v souladu s naší strategií budoucího rozvoje v oblasti elektromobility a carsharingu. Tyto dva prvky chceme v rámci budoucího rozvoje Letiště Praha posilovat, a to s ohledem na vyšší efektivitu a ekologičtější a ekonomičtější provoz vozového parku.

Flexiauto představuje pro firmy zajímavou možnost, jak si do firmy pořídit elektromobil bez vysoké vstupní investice a s plným servisem. „Firmy mají zájem využívat Flexiauto zejména jako zaměstnaneckou výhodu relevantní zejména pro mladou generaci. Díky sdílení a výrazně vyššímu nájezdu může Flexiauto dobře fungovat i jako náhrada části interního car fleetu,“ uvedl Pavel Špaček, produktový manažer ze společnosti innogy Energie.

Jedinečné je Flexiauto na českém trhu v tom, že se zaměřuje na pronájem a sdílení elektromobilů firmám pro potřeby jejich zaměstnanců. Ti si vůz mohou v mobilní aplikaci objednat pro služební ale také pro soukromé účely třeba o víkendech.

„Auto Palace Group patří, jako druhá největší dealerská skupina v ČR, dlouhodobě k inovativním společnostem na automobilovém trhu. To je i důvod, proč jsme aktivními partnery projektu Flexiauto. Firemní carsharing je dnes na vyspělých trzích velmi populární formou řešení mobility zaměstnanců ve firmách, protože nabízí efektivitu spojenou s úsporou času a nákladů. Klient takové prémiové služby není zatěžován administrativními procesy, může vůz flexibilně sdílet, a hlavně mu odpadají v tomto případě starosti s jeho servisní údržbou, dobíjením či jinými provozními požadavky včetně pojištění. S využitím intuitivní mobilní aplikace prostě zájemce vůz zarezervuje a následně odjíždí. Velmi nás těší, že prémiová služba Flexiauto má za poměrně krátkou dobu své existence dalšího významného klienta. Naším cílem je dále expandovat nejen v Praze, ale i dalších větších městech,“ sdělil Ondřej Prejzek, Business Development and Innovation Director z mezinárodní skupiny AutoBinck, pod kterou v České republice patří prodejny pod značkou Auto Palace.

 
 
Reklama