Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

innogy hlásí už 30 plniček CNG, další přidá do konce roku

Jeden z největších tuzemských hráčů na trhu s CNG, energetická skupina innogy, dál masivně investuje do rozvoje CNG infrastruktury desítky milionů korun.

Jeden z největších tuzemských hráčů na trhu s CNG, energetická skupina innogy, dál masivně investuje do rozvoje CNG infrastruktury desítky milionů korun. Celorepubliková síť innogy díky tomu překročila počet 30 plniček a dál roste.

Společnost v letošním roce společnost otevřela pět plnicích stanic v Chebu, Ústí nad Orlicí, Jihlavě, Kralupech a Novém Jičíně.

„S innogy si nyní řidiči mohou doplnit CNG už na třiceti místech po celé republice. Další stojany brzy zprovozníme v Klatovech, Dubí u Teplic, Litvínově a Českých Budějovicích. Celkem letos investice do nových plniček přesáhne 70 milionů korun. Naší dlouhodobou strategií je patřit k lídrům na trhu CNG, přičemž vedle budování vlastní veřejné sítě dnes nabízíme zákazníkům i dodávku našich vlastních technologií CNG stanic spolu se službami zahrnujícími dispečink, zajištění provozu a údržby,“ uvedl Zdeněk Kaplan, jednatel innogy Energo.

Při hledání nových vhodných lokalit innogy spolupracuje s provozovateli čerpacích stanic. Největším partnerem je Unipetrol. V jeho síti Benzina innogy postavila už šestnáct CNG stanic.

 
 
Reklama