Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

GridServices se stará o bezpečnost plynovodů už 10 let

Za 10 let společnosti innogy investovaly do distribuční soustavy více než 26 miliard korun. Výstava v brněnské Galerii Plamínek navíc připomíná 170 let plynárenství v Brně.

Společnost GridServices ze skupiny innogy, která zajišťuje spolehlivé a bezpečné dodávky zemního plynu pro více 2,3 milionů zákazníků u nás, si připomíná 10 let od svého založení. Firma se sídlem v Brně spravuje plynovodní sít největšího provozovatele distribuční soustavy v České republice, společnosti GasNet, a stará se o téměř 65 000 km plynovodů.

„Naší hlavní prioritou jsou bezpečné dodávky plynu. Do bezpečnosti a spolehlivosti masivně investujeme. Za posledních deset let naše investice do plynárenských sítí přesáhly 26 miliard korun. To je skutečně obrovská suma. Jenom vloni jsme vyměnili 298 kilometrů plynovodů a za deset let více než 2500 kilometrů,“ řekl Pavel Káčer, jednatel společnosti GridServices ze skupiny innogy.

Společnost GridServices má přes 2 000 zaměstnanců a v posledních letech patří mezi nejatraktivnější zaměstnavatele v rámci Jihomoravského kraje. Pravidelně zavádí technologické novinky v oboru. V letošním roce například úspěšně vyzkoušela moderní bezvýkopovou technologii PrimusLine, která umožňuje rekonstrukce plynovodů bez náročných výkopových pracích ať už ve městech či v přírodně vzácných lokalitách.

Firma si výročí připomíná také plynárenskou výstavou v Galerii Plamínek v Brně v areálu innogy. Výstava zároveň připomíná 170 let od okamžiku, kdy se v brněnských ulicích poprvé rozzářily plynové lampy a tím byla zahájena éra plynárenství na jižní Moravě.

„Snažíme se být moderní společností, ale připomenout si důležité historické mezníky je rozhodně užitečné. Ať už se jednalo o svítiplyn nebo o moderní éru zemního plynu, Brno vždy patřilo k průkopníkům moderních trendů v plynárenství a my na tuto tradici s hrdostí navazujeme,“ doplnil Pavel Káčer.

 
 
Reklama