Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Europe Easy Energy může koupit dodavatele Amper Market

Firma Europe Easy Energy, součást největšího uskupení alternativních dodavatelů energií v ČR a na Slovensku, může koupit dodavatele energií Amper Market.

Spojení povolil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, který o rozhodnutí informoval v tiskové zprávě. Europe Easy Energy patří do skupiny Bohemia Energy, která má víc než milion zákazníků.

"Podle rozhodnutí Úřadu nebude mít spojení za následek podstatné narušení hospodářské soutěže," uvedl předseda úřadu Petr Rafaj. Rozhodnutí zatím není pravomocné.

Amper Market dodával podle údajů Operátora trhu s elektřinou (OTE) ke konci letošního června elektřinu 41.824 a plyn 801 zákazníkům. Firma bude pro příští rok mimo jiné novým dodavatelem elektřiny pro trakční vedení na české železnici. Dosud byl dlouholetým dodavatelem ČEZ. Obrat společnosti by měl letos přesáhnout čtyři miliardy korun.

Skupina Bohemia Energy je s více než 1,1 milionu zákazníků a ročním obratem přes 16 miliard Kč největším uskupením alternativních dodavatelů energií v Česku a na Slovensku. Kromě dodávek elektřiny a plynu poskytuje finanční služby. Skupinu tvoří pět energetických společností - největší alternativní dodavatel energií v ČR Bohemia Energy a firmy Comfort Energy, Europe Easy Energy, X Energie a největší dodavatel energií na Slovensku, společnost Slovakia Energy.

 
 
Reklama