Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kvalitní bytová dispozice – základ spokojeného bydlení

Každý, kdo se někdy stal návštěvníkem, či obyvatelem panelového bytu jistě ví, že dispoziční řešení těchto bytů není ve většině případů ideální, resp. kompatibilní s dnešní představou o praktickém bydlení. Miniaturní předsíň bez úložných prostor, koupelna, kam se dva nevmáčknou, kuchyň bez dostatečné pracovní plochy a řada dalších nedostatků. Tento původní stav proto zkrátka vyhovuje málokomu. Ale jak z něho vytvořit příjemné bydlení splňující veškeré moderní trendy a potřeby? Vypracování návrhů nového dispozičního řešení nemusí být ani drahé, ani zdlouhavé. Společnost Ateliér Dispozic nyní na svých internetových stránkách www.atelier-dispozic.cz nabízí unikátní službu, která vám pomůže objevit leckdy netušený potenciál vaší nemovitosti.

Podle nejnovějších dat Českého statistického úřadu je v České republice téměř 66 tisíc panelových domů a žije v nich více než čtvrtina z nás. V době, ve které bylo velké množství těchto panelových domů vystavěno, měli projektanti zcela odlišné představy o ideální bytové dispozici, než máme v současnosti. Právě proto se v dnešní době mnoho obyvatel panelových bytů snaží vypořádat s naprosto nevyhovujícím uspořádáním. Především se stísněnými prostory, které nejsou schopny plnit svůj účel, nedostatkem manipulačních prostor, nevzhlednými a nepraktickými kuchyněmi a koupelnami, kterým vévodí zastaralé umakartové jádro a prvky inklinující k vzniku nehygienického prostředí.

Nejčastějším řešením těchto nedostatků je svépomocná inovace jednotlivých nevyhovujících částí. Avšak jádro problému, tedy špatná dispozice bytu, zůstává často beze změny. Majitelé těchto nemovitostí si sami netroufají na razantní bytové změny a individuální pomoc architekta je často finančně nedostupná. Laickými změnami se tak do určité míry vyřeší stránka estetická, nepraktičnost celkového rozložení bytu však i nadále snižuje komfort jeho užívání.

Je třeba přiznat, že problém nevyhovujících dispozic se netýká pouze panelových bytů (přestože právě zde se tato vlastnost ukazuje v nejširší míře), ale nachází se i u bytů ve starších cihlových domech, v novostavbách i v samostatně stojících rodinných domech. I tam jejich majitelé po čase zjišťují silné nedostatky, které jim snižují možnosti jejich využívání.

Společnost Ateliér Dispozic nabízí na českém trhu unikátní internetovou službu, která dokáže majitelům bytů s nevyhovujícím uspořádáním odhalit negativní prvky bydlení, a záhy v kvalitním architektonickém návrhu představit možné řešení těchto nedostatků tak, aby byl v co největší míře využit potenciál nemovitosti.

V nabídce webu této společnosti najdeme službu určenou speciálně pro panelové byty (nazvaná „Dispozice ihned“, cena: 1 950 Kč). Zákazník pouze označí variantu typizovaného bytu odpovídající stávajícímu stavu jeho nemovitosti a po odeslání internetové objednávky, je obratem zaslán vypracovaný návrh se třemi autorskými variantami možných dispozičních změn, které vyhovují současným potřebám bydlení.

Ateliér Dispozic nabízí obdobnou službu i pro majitele netypizovaných bytů a nebytových prostor (služba „Dispozice na míru“, cena: 2 950 Kč). Klient v tomto případě v jednoduchém formuláři na webu označí své požadavky na nové dispoziční řešení, nahraje zde plánek své nemovitosti a individuálně vyhotovené návrhy mu přijdou do 4 dnů.

A pro zákazníky, kteří preferují osobní jednání, zde existuje i rozšířená služba. Spolu s odbornou konzultací přímo na místě je provedeno i zaměření dané nemovitosti. Dále následuje vypracování návrhů dispozičního řešení (služba „Individuální dispozice“, cena: 4 500 Kč).

 

Ateliér Dispozic těmito službami umožňuje jednoduše a rychle odhalit potenciál nevyhovujících bytů. Nabídka je určena pro stávající majitele nemovitostí, ale díky rychlým kvalitním návrhům může pomoci v rozhodování i klientům, kteří zvažují koupi nemovitosti a tzv. si nedokáží přestavit, jaké rekonstrukční možnosti existují. Je vhodná taktéž pro zákazníky, kterým stávající dispozice sice vyhovuje, ale například pro očekávaný přírůstek do rodiny potřebují bydlení přizpůsobit.

Ateliér Dispozic dále klientům nabízí i navazující služby, jako jsou projektové práce, výběrová řízení ve stavebním procesu, profesionální realizace vypracovaných návrhů, dozory i odborné konzultace v jakémkoli stádiu rekonstrukce.

Více informací na www.atelier-dispozic.cz.

O společnosti:

Společnost Ateliér Dispozic byla založena v polovině roku 2012, jako unikátní internetový projekt dvou mladých českých stavebních inženýrů, Aleny Koubové a Tomáše Zimy. Ti na základě svých bohatých pracovních zkušeností nalezli možnost, jak jednoduše pomocí webu zprostředkovat kvalitní návrhy dispozic bytů širokému spektru zákazníků.

 
 
Reklama