Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tipy na stánky – Aqua-therm Praha 2012

Následující přehled zajímavostí vybírá z nabídky veletržních stánků letošního veletrhu Aqua-therm, který se koná na výstavišti PVA EXPO PRAHA Letňany ve dnech 20.–24. 11. 2012. Může směřovat jak kroky návštěvníků, tak může být alespoň stručnou informací o novinkách pro ty, kteří se na veletrh nedostanou.

Na veletrh Vás zvou:

AC Heating – Pozvánka na výstavu Aqua-therm 2012
Domat: Pozvánka na Aqua-therm 2012
FV Plast zve návštěvníky na veletrh Aqua-therm 2012
IVAR CS: srdečně zveme naše zákazníky na 19. ročník veletrhu Aqua-therm 2012
JABLOTRON – příslušenství topných systémů


Další novinky z oboru:

CIKO s.r.o. rozšiřuje sortiment o tzv. funkční komínové hlavice
Regulus – nový typ zemního tepelného čerpadla ECOHEAT 300
Brilon CZ – přehled a novinky v sortimentu



logo

AC Heating – Pozvánka na výstavu Aqua-therm 2012

AC Heating – tepelná čerpadla
Pavilon 2, stánek 268

Zveme Vás tímto na návštěvu naší expozice. Bude zde probíhat prezentace našich novinek, nejnovější verze regulačního systému xCascadeControl (xCC) a rekuperační jednotky Anaconda s integrovaným tepelným čerpadlem Convert AW.

Přivítáme, pokud si s námi sjednáte termín návštěvy. Jsme připraveni se Vám plně věnovat.

VIP vstupenku Vám v případě Vašeho zájmu rádi zašleme poštou nebo mailem.

 


logo

Domat: Pozvánka na Aqua-therm 2012

Domat Control System s.r.o.
Hala 2, stánek 261

Vážení obchodní partneři,
srdečně Vás zveme k návštěvě našeho stánku na odborném veletrhu Aqua-therm 2012.

Volnou vstupenku obdržíte na základě žádosti na mail info@domat.cz.

Těšíme se na setkání s Vámi.

Tým Domat Control System s.r.o.

 


logo

FV Plast zve návštěvníky na veletrh Aqua-therm 2012

FV Plast, a.s.
Hala 2, stánek 229

Společnost FV Plast, a.s., český výrobce plastových systémů pro rozvody pitné vody a teplé užitkové vody, ústředního a podlahového vytápění, srdečně zve návštěvníky na 19.  mezinárodní odborný veletrh vytápění, ventilace, klimatizační, měřicí, regulační, sanitární a ekologické techniky Aqua-therm Praha 2012. Na svém stánku č. 229 v hale č. 2 vám představíme kompletní výrobní sortiment FV Plast – systém FV PPR pro rozvody vody, topení a vzduchu a letošní novinku – systém FV THERM pro vytápění.

Otevírací doba

20.–23. 11. od 10:00 do 18:00 hod.
      24. 11. od 10:00 do 16:00 hod.

Děkujeme za přízeň a těšíme se na vaši návštěvu!

 


logo

IVAR CS: srdečně zveme naše zákazníky
na 19. ročník veletrhu Aqua-therm 2012

IVAR CS, spol. s r. o.
Hala 2, stánek 256

Naše společnost IVAR CS, spol. s r. o. letos oslavila již 20. výročí své existence na trhu, takže nemusíme náš stabilní a široký sortiment blíže představovat. Proto zde zmíníme jen několik novinek, které pro vás na příští rok připravujeme.

V souvislosti s Evropskou směrnicí ErP 2009/125/ES (dříve EuP), která od 1. 1. 2013 vyžaduje přísné úspory elektrické energie u oběhových mokroběžných čerpadel, nově zařazujeme do sortimentu elektronická oběhová čerpadla řady EVOTRON a EVOPLUS. Přijďte se o nich dozvědět více na náš stánek.

Na příští rok také připravujeme nový ceník IVAR TT, ve kterém budou zařazeny nové solární kolektory a zcela nově také ucelený sortiment pro vzduchotechniku – plastové potrubí a rekuperační jednotky od německého výrobce Fränkische, a „sendvičové“ rekuperační jednotky od belgické firmy VENECO.

Kapitola fancoily bude rozšířena o nové typy RS (s otopným tělesem a sálavým efektem) a SLS (nízké fancoily s výškou pouhých 37 cm).

O těchto a dalších výrobcích si můžete promluvit s našimi techniky a obchodními zástupci, kteří pro Vás budou k dispozici na našem stánku č. 256 v hale 2 po celou dobu konání výstavy.

Těšíme se na Vaši návštěvu…

 


logo

JABLOTRON – příslušenství topných systémů

JABLOTRON ALARMS a.s.
Hala 2, stánek 272

Českého výrobce Jablotron proslavily na světových trzích jeho alarmy a velké mobilní telefony. V sortimentu firmy však najdete i bezdrátové termostaty, dálkové ovládání ústředního vytápění pomocí mobilního telefonu a řídicí systém pro podlahové vytápění (vyvinutý ve spolupráci se společností Wavin).

Na stánku Jablotronu máte šanci vidět a osahat si převratnou novinku, která elegantně řeší provoz topných systémů a zejména pak cirkulaci otopné vody při výpadku síťového napájení.

Nové řešení z Jablotronu přináší zcela nový rozměr do oblasti projekce a realizace otopných systémů a systémů solárního ohřevu vody.

Návštěva našeho stánku Vám určitě otevře oči…

JABLOTRON

 


logo

CIKO s.r.o. rozšiřuje sortiment o tzv. funkční komínové hlavice

CIKO s.r.o.

 

CIKO s.r.o., výrobce a dodavatel cihelných a nerezových komínů, rozšiřuje sortiment komínových stříšek o tzv. funkční komínové hlavice. Jedná se o hlavici ALPSKOU a OTOČNOU. Provedení těchto hlavic je odlišné, jedna je ze sklovláknobetonu a druhá z nerezové oceli, ale určení mají obě stejné – podporují funkci komína, a to především díky minimalizaci nepříznivých účinků větru na komínový tah.

Stáhněte si: Komínové stříšky CIKO.pdf

 


logo

Regulus – nový typ zemního tepelného čerpadla ECOHEAT 300

REGULUS spol. s r. o.

 

Tato novinka i přes to, že vychází z osvědčené konstrukce „kompaktního řešení“ přináší spoustu inovací a nových technologií, které řadí tento model mezi světovou špičku ve své třídě.


Tepelné čerpadlo země-voda integrované ve vnitřní tepelné centrále EcoHeat300

Výkonová řada jednotek je 6, 8, 10, a 12 kW. Z technických parametrů vyniká vysoký topný faktor dosahující v nízkoteplotních systémech hodnoty až 5,5! Spojením vrstvení akumulační nádrže (která je součástí jednotky) a modulace oběhového čerpadla je dosaženo výstupní teploty otopné vody až 65°C! Tato teplota garantuje maximální komfort přípravy teplé vody, která je ohřívána průtokově v měděném výměníku uvnitř akumulační nádoby. Tento způsob ohřevu zaručuje vždy čerstvou teplou vodu bez možnosti tvorby zdraví škodlivých bakterií Legionelly.

Regulace tepelného čerpadla řídí celý chod jednotky bez nutnosti zásahů uživatele a umožňuje řídit ekvitermně dva nezávislé směšované okruhy. Nastavení parametrů a zobrazení provozních údajů se provádí v uživatelsky přívětivém prostředí pomocí dotykového displeje v českém jazyce.

CTC EcoHeat 300 je kompletní tepelné čerpadlo, které vám splní všechny požadavky na dodávku tepla i teplé vody. Je vybaveno směšovacím ventilem s pohonem, který zajistí, aby do otopné soustavy přicházela otopná voda vždy o správné teplotě. Kromě toho je toto tepelné čerpadlo opatřeno i oběhovým čerpadlem pro připojení na okruh vrtu či zemní smyčky.

Integrovaný měděný topný had dodává více než dostatečné množství teplé vody pro Vaši domácnost. Tepelné čerpadlo má také integrovanou funkci letního temperování sklepa a maximální teplotu otopné vody pro podlahové topení. S použitím funkce nočního útlumu můžete nastavovat i měnit teplotu v domě v průběhu každého dne jinak. Díky snadno přístupné elektroinstalaci a chladicím modulům i díky integraci funkcí hledání závad do řídicího programu lze EcoHeat 300 velmi snadno servisovat. Ve standardní dodávce je již obsaženo čidlo pokojové teploty, opatřené kontrolkou, která v případě poruchy bliká.

více informací o zemním tepelném čerpadle ECOHEAT 300 (pdf)

 


logo

Brilon CZ – přehled a novinky v sortimentu

Brilon CZ a.s.

 

Brilon CZ, a. s. je moderní, dynamicky se rozvíjející společnost, která systematicky přináší na český a slovenský trh nové technologie v oboru TZB. Sídlí spolu s autorizovaným dovozcem kondenzační techniky GEMINOX v průmyslové zóně v Praze 9 - Horních Počernicích, kde má umístěny kanceláře, sklady i špičkově vybavené školící centrum.

Neměnnou filozofií společnosti je nabízet pouze takové výrobky, které jsou při zachování nadstandardní kvality a účinnosti maximálně šetrné k životnímu prostředí a podporují zdravý životní styl.
Produkty nejlépe reprezentujícími tento přístup jsou špičkové alternativní zdroje tepla – severoirské vakuové solární kolektory Thermomax a francouzsko-japonská tepelná čerpadla s invertorovou technologií Atlantic ALFÉA.

Tepelná čerpadla Atlantic ALFEA jsou společným projektem firem Atlantic a Fujitsu, ve kterém#se zúročily zkušenosti firmy Atlantic s tepelnou technikou (koaxiální tepelný výměník, regulace Siemens) a společnosti Fujitsu s chladící a klimatizační technikou (DC invertor, chladivo R410A). Výsledkem jsou tepelná čerpadla VZDUCH-VODA s kontinuálním řízením výkonu a vysokou účinností zisku tepelné energie předurčená pro moderní topné systémy novostaveb rodinných domů.

Při volbě účinných a finančně efektivních řešení pro snižování účtů za energie patří v Evropě solární kolektory Thermomax mezi horké favority více než 25 let. Kolektory Thermomax jsou nejlepším řešením pro přeměnu sluneční energie v energii tepelnou sloužící pro vytápění a ohřev vody. Kolektory Thermomax vyráběné společností Kingspan SOLAR jsou evropským výrobkem osvědčeným v evropských klimatických podmínkách. Nová generace systému Varisol (DF, HP) umožňuje snadné dimenzování výkonu kolektoru prostým spojením požadovaného počtu trubic pomocí segmentového sběrače.

Nosným programem společnosti jsou plastové systémy odvodů spalin Brilon SERIO. Systémy SERIO nachází široké uplatnění při aplikacích ekologicky nejšetrnějšího zdroje tepla na fosilní paliva – plynových kondenzačních kotlů. Kompletní nabídka komponent podpořená více než 15 lety zkušeností s aplikacemi odvodů spalin kondenzační techniky garantuje optimální řešení odvodů spalin pro většinu kondenzačních kotlů dostupných na trhu.

V komerční sféře nacházejí uplatnění plynové kondenzační kotle Hamworthy CONDENSINOX, které se vyznačují maximální účinností a minimálními rozměry. Emisní třída 5 předurčuje tyto kotle k bezproblémovému použití i v těch regionech, kde je vyžadováno splnění těch nejpřísnějších emisních limitů.

Doplňkovým programem jsou změkčovače vody Softena, Maxima určené pro centrální úpravu pitné vody v domácnostech. Výrazně omezují spotřebu pracích prostředků a ostatních saponátů a snižují spotřebu energie pro vytápění a přípravu teplé vody.

 
 
 
Reklama