Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pozvánka na odborný seminář "Tepelné a protipožární izolace v průmyslu"

Isover a AZ FLEX Vás zvou na odborný seminář "Tepelné a protipožární izolace v průmyslu".

Rok 2012 se v oboru technických izolací nese ve znamení velkých změn v legislativě. Starý nebo stávající způsob atestace pozbývá svou platnost a nadále bude povinnost certifikovat výrobky pouze podle evropských norem. To má vliv na použití technických izolací v praxi. Buďte na změny připravení, tento seminář Vám poskytne potřebné informace a poznatky důležité pro Vaše pracovní aktivity.

Datum a místo konání

11. 10. 2012 Brno - Hotel International, Husova 16
18. 10. 2012 Praha - Masarykova kolej ČVUT, Thákurova 1, Praha 6 - Dejvice

Program

08.30 Prezence účastníků
09.00 Izolační materiály používané v průmyslu - Charakteristické vlastnosti izolačních materiálů a hlavní účel technických izolací (Ing. Vít Koverdynský, Ph.D.)
09.40 Použití vhodných typů izolací v průmyslových aplikacích - Novinky v legislativě, výrobkové normy pro technické izolace, certifikace CE, produktové portfolio ISOVER (Ing. Luboš Melichar, MBA)
10.20 Přestávka na kávu a občerstvení
10.40 Návrh tloušťky izolace s ohledem na požadavky vyhlášky 193/2007 Sb. - Výpočet ekonomické tloušťky izolace programem IsoCal® (Ing. Vít Koverdynský, Ph.D.)
11.20 Požárně odolná VZT potrubí
Potrubí pro odvod kouře a tepla (Ing. Stanislav Toman)
12.00 Izolační systémy pro požárně odolná VZT potrubí - Systémová řešení protipožárních izolací v praxi (Ing. Martin Juriš)
12.40 Diskuse
13.00 Závěr semináře

V průběhu semináře a po jeho ukončení jsou možné individuální konzultace s přednášejícími a zástupci odborného velkoobchodu AZ FLEX.

Účast na semináři je hodnocena 1 bodem v rámci programu celoživotního vzdělávání ČKAIT.

 
 
Reklama