Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zpravodajství veletrhů Envibrno, URBIS INVEST a URBIS TECHNOLOGIE 2012

Veletrh ENVIBRNO letos NOVĚ

Pořadatelé mezinárodního veletrhu ENVIBRNO připravili pro rok 2012 hned několik novinek. Mezi ty zásadní patří změna data konání veletrhu ENVIBRNO, který se uskuteční v novém termínu od 24. do 27. dubna na brněnském výstavišti. Mezi další novinky patří také společné konání veletrhu ENVIBRNO s odbornými veletrhy URBIS INVEST a TECHNOLOGIE a souběžné konání s jarními Stavebními veletrhy Brno.

Vysoce odborný komplex veletrhů

Souběžným konáním veletrhů ENVIBRNO, URBIS INVEST a TECHNOLOGIE dochází k propojení navzájem se doplňující problematiky – na jedné straně k prezentaci novinek a trendů v oborech komunálních a environmentálních technologií a služeb, na straně druhé k představení regionálních inovačních strategií a rozvojových plánů jednotlivých regionů. To vše v kontextu aktuálních potřeb veřejné sféry.

Praktická řešení vystavovatelů a aktuální odborné informace

Nabídku vystavovatelů doplňuje odborný doprovodný program, který se koná pod záštitou a ve spolupráci s odbornými asociacemi a svazy. Tematicky se bude doprovodný program veletrhu věnovat například problematice ochrany životního prostředí, úsporám energií v obcích, či investičním příležitostem. Součástí doprovodného programu budou také světově unikátní praktické ukázky protipovodňových opatření v bazénu před pavi-lonem Z. Celá expozice tvoří jedinečný celek, který není k vidění nikde jinde na světě.

Doprovodný program pod taktovkou Svazu měst a obcí ČR

Mezi již tradiční akce doprovodného programu veletrhu patří již 18. kongres starostů a primátorů měst a obcí ČR, který pořádá Svaz měst a obcí ČR. Letošní novinkou v doprovodném programu veletrhu patří odborná konference, která se bude věnovat Energetickým úsporám v obcích. Organizátorem této konference je také Svaz měst a obcí ČR.

Aktuální informace ze světa odpadů

Aktuální problematice odpadů a jejich následnému zpracování se v doprovodném programu veletrhu ENVIBRNO bude věnovat celá řada seminářů. Jmenujme například seminář „Odpady 2012 a jak dál?“, který pořádá Sdružení provozovatelů technologií pro ekologické využívání odpadů. Nesmíme zapomenout zmínit ani seminář „Co nového v odpadech a jak s nimi dál“, který pořádá Centrum pro hospodaření s odpady při Výzkumném ústavu vodohospodářském T.G.M. Problematiku srážkových vod bude ve svém doprovodném programu řešit Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků.

Druhotné suroviny ve stavebnictví

Seminář pořádá Ministerstvo průmyslu a obchodu ve spolupráci s Asociací pro rozvoj recyklace stavebních materiálů v ČR a Českomoravskou komoditní burzou Kladno. Je zaměřen na aktuality v oblasti využívání druhotných surovin jako náhrady primárních přírodních zdrojů za účelem úspory primárních zdrojů a zároveň jako prevence vzniku odpadů. Zástupci jednotlivých podnikatelských subjektů a výzkumných organizací budou prezentovat inovativní technologie na zpracování a využívání druhotných surovin, zkušenosti s provozem těchto technologií a zkušenosti s uplatněním nových výrobků z druhotných surovin na trhu.

Environmentální účetnictví a reporting

Environmentální účetnictví, představuje významný nástroj, který měří a vyhodnocuje oblast životního prostředí, oblast ekonomiky a sociální oblast ve vzájemných souvislos-tech. Jeho prostřednictvím lze posoudit účinnost a efektivnost legislativních opatření i nástrojů, které může podnikatelská i veřejná sféra využívat. Cílem konference je diskuse k nejnovějším poznatkům z environmentální oblasti s důrazem na ekonomiku a sociální aspekty podnikání, výměna zkušeností a vědeckých poznatků z oblasti implementace environmentálního účetnictví a reportingu na mikro i makro úrovni.

Novinky a trendy vystavovatelů v předstihu

Chcete již před veletrhem vědět, na co se můžete těšit na stáncích jednotlivých vystavovatelů? Podívejte se na naše internetové stránky www.bvv.cz/urbis-invest, kde již nyní naleznete pozvánky vystavovatelů na své stánky - zjistíte tak, jaké novinky a zlepšení pro Vás chystají zástupci jednotlivých oborů, nebo jaké investiční příležitosti jsou při-praveny v jednotlivých krajích a regionech.

Více informací naleznete na www.bvv.cz/envibrno


Veletrhy Brno, a.s.
logo Veletrhy Brno, a.s.

Největší realizátor veletrhů a výstav v České republice s více než třicetiletými zkušenostmi v oboru. Hlavními obory činnosti je poskytování obchodních (výstavářských) služeb pro podniky a pronájem vlastních nemovitostí (výstavních ploch a pavilonů). ...