Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zpravodajství Stavebních veletrhů Brno 2012

Proč navštívit jarní Stavební veletrhy Brno?

Opět po roce přináší jarní Stavební veletrhy Brno komplexní informace ze světa stavebnictví, technického zařízení budov a interiéru, letos nově doplněné o prezentaci investičních a inovačních příležitostí, a komunální technologie a služby, a stále aktuální aspekty ochrany životního prostředí.

Klíčové otázky a odpovědi – to jsou Stavební veletrhy Brno!

Jaký vliv bude mít nová směrnice o energetické náročnosti budov na vydávání stavebních povolení? Co všechno bude zapotřebí změnit v aktuální legislativě? Jaké jsou k dispozici nové materiály a technologické postupy, které nám k dosažení těchto limitních hodnot mohou pomoci? Kde získat odpovědi na tyto otázky – zaručeně správné, zaručeně nezávislé? Přeci na Stavebních veletrzích Brno, které se uskuteční v tradičním jarním termínu, od 24. do 28. dubna na brněnském výstavišti.

Udržitelné stavění v centru pozornosti

V souladu se směrnicí o energetické náročnosti budov jsou v letošním roce zvýrazněnými obory nízkoenergetické stavby a bydlení, úspory energií. Tato stále aktuální problematika zahrnuje například oblast dřevostaveb, alternativních zdrojů energie, nebo vytápěcí techniky či klimatizací. Dotýká se i oblasti technického zařízení budov, zdících a izolačních materiálů, oken, dveří, konstrukčních systémů a dalších stavebních materiálů. Energeticky úsporná řešení budou prezentována jak na stáncích jednotlivých vystavovatelů, tak i v odborném doprovodném programu, který je již tradičně připravován ve spolupráci s odbornými asociacemi a partnery veletrhu.

Úsporná řešení na stáncích vystavovatelů

Sestavu, která umožňuje využití srážkových a vyčištěných odpadních vod představí na Stavebních veletrzích Brno firma ASIO. Dochází tak k vydatné úspoře pitné vody a tím k úspoře financí. Společnost Danfoss představí novou řadu radiátorových termostatických hlavic living by Danfoss, které mohou snížit spotřebu tepla až o 23 %. FENIX Jeseník přiváží do Brna nízkoteplotní velkoplošné vytápění v energeticky úsporných domech i moderní designové sálavé topné panely pro interiéry bytů, domů a veřejných objektů. Více z nabídky vystavovatelů naleznete již nyní na www.stavebniveletrhybrno.cz

Efektivní využití energie v budovách a komplexech budov

Energie pro budoucnost VII patří mezi tradiční odborné akce doprovodného programu Stavebních veletrhů Brno. V letošním roce bude řešit stále aktuální problematiku efektivního využití energie v budovách a komplexech budov. Konferenci pořádají Veletrhy Brno a. s., Českomoravská elektrotechnická asociace (ELA), organizátorem je FCC Public s. r. o. Spotřeba energie v budovách představuje asi 40 % celkové spotřeby energie v Evropě. Konference představí čtyři základní cesty, jak je možné docílit úspor při provozu budov až polovinu spotřebovávané energie implementací řešení, která jsou k dispozici již v současnosti.

Perspektivy bydlení - předpoklady nasazení tzv. chytrých technologií

Letošní novinkou v doprovodném programu je konference Perspektivy bydlení, která se věnuje více než aktuální problematice tzv. chytrých technologií a jejich nasazení v bydlení. Moderní elektronické prostředky usnadňují a zkvalitňují život. S dalším rozvojem techniky, ale také v souvislosti s demografickým vývojem v Evropě bude jejich význam stále narůstat, a proto bude jejich nasazení čím dál častější. To si vyžádá také odlišný přístup ke koncipování samotných staveb, kde mají být tyto technologie provozovány.

Nezávislá poradenská centra jsou tu pro Vás!

I v letošním roce pokračujeme v pořádání nezávislých odborných poradenských center. Jedním z nich bude i poradenské centrum Centra pasivního domu, kde návštěvníci mají jedinečnou možnost získat zaručeně odborné odpovědi na své otázky, které se mohou týkat všech oborů tzv. úspor energií a energeticky úsporného stavění. Novinky ze světa stavebních materiálů, nové legislativy a jejich dopadů na vydání stavebního povolení nebo provoz budovy, získáte ve Stavebním centru Stavebních veletrhů Brno – na stánku České komory autorizovaných inženýrů a techniků a Svazu podnikatelů ve stavebnictví ČR.

Získejte vstupenku na veletrh výhodněji!

Využijte on-line registrace na internetu a získejte vstupenku na Stavební veletrhy Brno za zvýhodněnou cenu! Po vyplnění několika identifikačních otázek Vám bude zasláno elektronické potvrzení registrace. Po jeho předložení na registračních místech při vstupu do areálu brněnského výstaviště bude vyměněno za plnohodnotnou vstupenku. Registrace probíhá již nyní na internetových stránkách veletrhu.

Více informací naleznete na www.stavebniveletrhybrno.cz


Veletrhy Brno, a.s.
logo Veletrhy Brno, a.s.

Největší realizátor veletrhů a výstav v České republice s více než třicetiletými zkušenostmi v oboru. Hlavními obory činnosti je poskytování obchodních (výstavářských) služeb pro podniky a pronájem vlastních nemovitostí (výstavních ploch a pavilonů). ...