Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Čerpací stanice odpadních a fekálních vod Grundfos SOLOLIFT2

K vedoucím výrobcům čerpacích stanic pro odvádění odpadních vod se řadí firma Grundfos, která uvádí na trh novou řadu malých kompaktních čerpacích stanic pro rodinné domy a obytné budovy SOLOLIFT2. Pro větší budovy jako např. hotely, restaurace atd. nabízíme čerpací stanice MULTILIFT.

Čerpací stanice SOLOLIFT2 jsou určeny k odvádění odpadních i fekálních vod v rodinných domech a obytných budovách všude tam, kde nelze využít přirozený samospád. Jsou používány pro instalace, které:

  • jsou pod úrovní kanalizace
  • jsou příliš vzdáleny od centrální kanalizace a nelze tedy zajistit přirozený samospád (jde zejména o renovace a modernizace stávajících budov, např. úpravy podkroví apod.

Nová řada kompaktních čerpacích stanic SOLOLIFT2 má mnoho unikátních (v některých případech patentovaných) vlastností, které ocení koneční uživatelé i instalatéři - od jednoduchého výběru stanice až ke snadné údržbě a servisu.

Pouhých 5 modelů usnadňuje výběr stanice pro jakoukoli aplikaci

Podle účelu použití lze nabídnout celkem 5 různých typů čerpacích stanic SOLOLIFT2 (původní řada SOLOLIFT+ obsahovala 7 modelů).

SOLOLIFT2 WC-1 a SOLOLIFT2 WC-3 jsou stanice s integrovaným mělnicím zařízením, takže jsou vhodné pro odvádění fekálních vod z WC. Zařízení WC-1 umožňuje kromě WC ještě 1 další vstup (např. umyvadlo), WC-3 potom další 3 vstupy ze sprch, umyvadel a bidetů. Čerpací stanice SOLOLIFT CWC-3 je určena pro stejné aplikace jako SOLOLIFT WC-3, díky kompaktnímu štíhlému designu a bočním vstupům ale umožňuje použití pro závěsná WC, s instalací do zdi.


SOLOLIFT2 WC-2

SOLOLIFT2 WC-3

SOLOLIFT2 CWC-3

Čerpací stanice SOLOLIFT2 C-3 se díky čerpadlu, které vydrží max. teplotu čerpané kapaliny +90°C, používají zejména k čerpání odpadních vod z praček a myček nádobí, dále i ze sprch, umyvadel a van (nelze použít pro WC). Díky malým rozměrům je možno stanici SOLOLIFT2 D-3, navrženou k čerpání odpadních vod z umyvadel a sprch (rovněž nelze použít pro WC), umístit i do prostoru pod vaničku sprchového koutu.


SOLOLIFT2 C-3

SOLOLIFT2 D-2

Provozní spolehlivost

  • Stanice SOLOLIFT2 WC-1, WC-3 a CWC-3 mají profesionální patentované mělnicí zařízení, které snadno zpracuje odpadní vodu z toalet (poradí si i s dámskými vložkami a jinými hygienickými potřebami; ty ale do WC nepatří) a které má navíc i samočistící funkci, snižující nebezpečí zablokování
  • Stanice SOLOLIFT C-3 a D-2 mají vírové oběžné kolo umožňující čerpání vody s obsahem vláken a pevných nečistot
  • Výkonný motor s vysokým rozběhovým momentem u všech modelů zajišťuje účinné odčerpání všech nečistot
  • Svařovaná konstrukce nádrže zajišťuje odolnost proti tlaku vody, který je několikrát vyšší než požaduje norma (eliminace průsaku vody z nádrže)

Snadná instalace a výměna stávajícího zařízení

  • Díky excentrickým přípojkám lze stanice SOLOLIFT2 snadno přizpůsobit stávající výšce potrubí nad podlahou, Je možno připojit až 6 různých velilkostí výstupního a až 4 velikosti vstupního potrubí.
  • Lze volit mezi horizontálním nebo vertikálním směrem výstupního potrubí.
  • Kompaktní rozměry umožňují instalaci i v omezeném prostoru.

Snadná údržba a servis

  • Instalatéry velmi oceňovaná skutečnost, že motor a čerpadlo tvoří jeden kompaktní blok, který lze snadno vyjmout, aniž je nutno zasahovat do znečištěné části nádrže a celou nádrž demontovat (ta zůstává na místě, spojená s potrubím), což je časově velmi náročné. Údržba je až třikrát rychlejší než u ostatních čerpacích stanic.
  • Patentovaná automatická spojka usnadňuje montáž/demontáž čerpadla
  • Případný servis je tedy rychlý a čistý, není třeba sahat do obsahu nádrže nebo celé zařízení demontovat
  • Stanice SOLOLIFT WC-1, WC-3 a CWC-3 lze snadno odčerpat i v případě výpadku el. proudu (pomocí aku vrtačky) a případně zablokované mělnicí zařízení lze snadno uvolnit pomocí šroubováku, aniž by bylo nutno cokoli demontovat nebo volat instalatéra, což snižuje náklady na údržbu
  • Čerpací stanice SOLOLIFT2 nevyžadují pravidelné čištění
  • Speciální tvar spodní části nádrže snižuje nebezpečí sedimentace v rozích nádrže.

Nové čerpací stanice SOLOLIFT2 jsou mnohem spolehlivější a jejich instalace a zejména servis je mnohem snazší než u všech ostatních čerpacích stanic, které jsou momentálně na trhu. Dokonale tak splňují požadavky instalatérů i konečných uživatelů. Mnohé charakteristické vlastnosti, které umožňují provádět servis rychleji a v čistotě a mnoha případech i vlastníkem zařízení, jsou unikátní.

Více informací naleznete na http://sololift2.grundfos.com/gcz/frontpage nebo v on-line programu WebCAPS na cz.grundfos.com.


Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.
logo Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.

Roční produkce více než 16 milionů kusů čerpadel činí ze společnosti Grundfos jednoho z předních výrobců čerpací techniky. Grundfos se dlouhodobě zaměřuje na vývoj energeticky úsporných a účinných čerpadel. Součástí výrobního sortimentu jsou čerpadla ...