Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

VELOX představil na IBF komplexní stavební systém NATUR-BLOCK

Stavební sezóna je již v plném proudu a mnoho z vás si jistě pohrává s myšlenkou postavit si dům svých snů. Stavba takového domu ovšem přináší i spoustu otázek: má být klasický, nízkoenergetický či dokonce pasivní? Jaký stavební materiál zvolit, jak ušetřit náklady, stavět sám nebo najmout firmu, podobných otazníků se vynoří celá řada.

Pokud zrovna řešíte otázku výběru stavebního materiálu pro hrubou stavbu, mnohým z vás může nasadit velkého brouka do hlavy známý výrobce stavebních systémů VELOX-WERK, který na letošním stavebním veletrhu IBF představil komplexní stavební systém NATUR-BLOCK. Ten stojí za notnou dávku pozornosti, neboť přináší doslova ideální spojení nejlepších vlastností, splňuje nejpřísnější měřítka nízkoenergetických budov a je vhodný nejen pro stavbu rodinných a bytových domů, ale jeho využití jistě ocení i stavební firmy realizující výstavbu občanských objektů.

Základním prvkem tohoto komplexního stavebního systému jsou štěpkocementové tvárnice s tepelnou izolací, pro jejichž výrobu je výchozí surovinou dřevo jehličnanů, které se po rozdrcení stává tzv. dřevitou štěpkou, ta z celkového objemu tvoří 85 %. Dalšími komponenty jsou cement zajišťující pevnost a roztok vodního skla, který stabilizuje tvárnice proti vlhkosti (nasákavosti) a zvyšuje jejich odolnost proti plísním a hlodavcům. Do těchto tvárnic se vkládá izolace v podobě bílého či šedého polystyrenu, dle Vaší potřeby tepelné izolace a na stavbě se následně zalévají betonem, který vytvoří masivní betonové jádro. To systému poskytuje výbornou statiku a předurčuje ho i pro využití v oblastech s rizikem sesuvu nebo sedáním půdy či v oblastech se zvýšeným nebezpečím záplav.

Jelikož se jedná ovšem o komplexní stavební systém, netvoří jej samozřejmě jen tvárnice, ale i okenní a dveřní překlady, bednění věnců a stropní konstrukce, z kterých si poskládáte vysněný domeček jakýchkoliv tvarů.

     

Výrobce udává, že s NATUR-BLOCKem postavíte Váš dům rychle, levně, jednoduše a díky výborným zvukově-izolačním, tepelně-izolačním a statickým vlastnostem bude celá Vaše rodina žít v klidu, pohodě a bezpečí.

Hlavní výhody komplexního stavebního systému NATUR-BLOCK

  • Úspora nákladů!
    S NATUR-BLOCKem stavíte rychle, levně a téměř bez odpadu. RD můžete zvládnout postavit již za 14 dnů, ušetříte tedy desetitisíce za stavební práce. Následná úspora nákladů za energii oproti domům z klasických materiálů může být až 70%.

  • Výborná zvuková izolace!
    Kombinace dřeva, polystyrenu a betonového jádra poskytuje nadstandardní ochranu před obtěžujícími ruchy zvenčí a díky neprůzvučnosti až 59 dB už nemají hluční sousedé šanci znepříjemnit vaše chvíle domácí pohody.

  • Výborná tepelná izolace a akumulace!
    Díky použití různorodých materiálů ve stěnové konstrukci poskytuje NATUR-BLOCK výbornou tepelnou izolaci i akumulaci, která Vám zajistí po celý rok velmi příjemné klima - v zimě teploučko a v létě chládek. (R = až 5,61 m2K.W-1 v závislosti na tloušťce izolace - polystyrenu). Tepelná akumulace je asi 7x vyšší než u klasických materiálů a asi 22x vyšší než u plynosilikátů.

  • Bezpečnější bydlení!
    Jak už jsme psali výše, masivní betonové jádro zajišťuje vysokou odolnost stavby i při zatížení mimořádného charakteru. Vyloučeno je také praskání stěn a trhliny ve zdivu.

  • Zdravější životní prostředí!
    Pro svou porézní strukturu umožňuje NATUR-BLOCK bezproblémovou výměnu vlhkosti, akumuluje teplo a přesto je propustný, stavba dýchá.

Komplexní stavební systém NATUR-BLOCK má i celou řadu menších, ale o to příjemnějších výhod týkajících se např.: jednoduchosti úpravy a opracovatelnosti materiálu, zvětšení užitné plochy místností, protože tloušťka obvodových zdí je jen 30 - 36,5 cm či třeba možnosti prodloužení stavební sezóny až do -5 stupňů Celsia. Více se dozvíte na stránkách www.natur-block.com.

A pokud se v duchu ptáte na cenu tohoto moderního, ekologicky šetrného a energeticky úsporného stavebního systému, za kolik si můžete pořídit dům svých snů? Liší se to samozřejmě projekt od projektu, ale v průměru se dá říci, že hrubá stavba bude cenově srovnatelná nebo jen o málo dražší než totožný dům z plynosilikátů, které se ovšem mohou s NATUR-BLOCKem v mnoha důležitých vlastnostech jen stěží srovnávat.

V případě vašeho rozhodnutí postavit si dům z NATUR-BLOCKu, věřte, že společnost VELOX-WERK s.r.o. vám bude opěrným bodem po celou dobu stavby a nabízí vám tyto partnerské služby:

  • Zaškolení pro stavbu svépomocí.
  • Technická pomoc při zakládání stavby.
  • Technická pomoc při pokládce stropu.
  • Zaškolení stavební firmy vybrané investorem.
  • Poradenskou a konzultační pomoc.
  • Možnost uskladnění prvků do doby výstavby.

Pro podrobnější informace o tomto stavebním systému, jeho technických parametrech hlavních zásadách a postupech výstavby či nabídce typových domů doporučujeme návštěvu stránek www.natur-block.com nebo přímé kontaktování odborníků společnosti VELOX na tel.: 581 651 430 či na e-mailu: info@natur-block.com. Jistě Vám velmi rádi zodpoví veškeré vaše dotazy.

       

 
 
Reklama