Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výhody veletrhu a tradice elektrotechniky v Praze - to je ELECTRON 2011

Společnost ABF, a.s., s potěšením informuje všechny zájemce o elektrotechniku o úspěšných přípravách prvního ročníku veletrhu elektrotechniky, elektroniky a energetiky - ELECTRON 2011, který se bude konat 12. - 15. dubna 2011 v Pražském veletržním areálu Letňany.

Společnost ABF, a.s., s potěšením informuje všechny zájemce o elektrotechniku o úspěšných přípravách prvního ročníku veletrhu elektrotechniky, elektroniky a energetiky - ELECTRON 2011, který se bude konat 12. - 15. dubna 2011 v Pražském veletržním areálu Letňany.

Na kvalitě veletrhu mají velký podíl samotní vystavovatelé, kteří se hlásí na veletrh ELECTRON se stěžejními výstavními expozicemi a mediálně veletrh podporují.

Výhody veletrhu a tradice elektrotechniky v Praze

  • Nízká cena výstavní plochy (2 300 - 3 000,- Kč/m2 dle velikosti výstavní plochy)
  • Vouchery v libovolném počtu ZDARMA
  • Tradiční místo konání veletrhů - PVA Letňany Praha
  • ABF, a.s., - tradiční organizátor veletrhů
  • Zkušený organizační tým
  • Silná mediální kampaň a podpora odborných organizací
  • Odborný doprovodný program na aktuální témata
  • Kvalitní technické zázemí a služby v areálu

Aktuální stav areálu PVA Letňany Praha

V současné době je společnost ABF, a.s., jediným provozovatelem Pražského veletržního areálu v Letňanech. Aktuálně jsou v demontáži haly 3 a 4. V areálu však stále zůstává 22 000m2 krytých výstavních a konferenčních ploch, které jsou připraveny na jarní veletržní sezonu.

Majitel ABF, a.s., Pavel Sehnal je připraven investovat v průběhu příštího roku do areálu PVA Letňany nemalé finanční prostředky, aby byl vystavovatelům nabídnut vyšší standard. Jedná se zejména o výstavbu hal 3 a 4. Plánovaná je také rekonstrukce sociálních zařízení a zkvalitnění gastronomického zázemí. Již během letních měsíců proběhla v PVA Letňany Praha řada úprav interiéru i exteriéru. Byla provedena renovace přednáškových sálů ve Vstupní hale I, dále pak obchodního oddělení, informací nebo venkovní zámková dlažba.

O tom, že PVA Letňany Praha je stále křižovatkou obchodních aktivit všech oborů podnikání vypovídá více jak 150 000 návštěvníků podzimních veletrhů FOR ARCH, FOR INTERIOR a FOR TOYS.

Odborná podpora veletrhu

Záštitu nad veletrhem převzaly významné instituce jako České vysoké učení technické v Praze, Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha, Ministerstvo průmyslu a obchodu či předsedkyně Poslanecké sněmovny - Miroslava Němcová. Odbornými garanty veletrhu se stali Vysoké učení technické v Brně, Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, Elektrotechnický svaz český, Česká asociace telekomunikací a Česká fotovoltaická asociace.

Mediální podpora a návštěvnost veletrhu

Návštěvnost veletrhu je podpořena silnou mediální kampaní zaměřenou na odborníky z oboru elektrotechniky, elektroniky a energetiky, která začala již počátkem června 2010 v odborných titulech a na vybraných internetových serverech. Tato kampaň bude před veletrhem rozšířena i na širokou veřejnost prostřednictvím billboardů, rádií, deníků, magazínů apod.).

Návštěvnost je podpořena i vystavovateli samotnými, a to díky možnosti získat libovolný počet volných vstupenek zdarma. Dalšími nástroji na podporu návštěvnosti je připravovaný doprovodný program a odborné přednášky.

Aktuální stav přihlášených firem

Ke dni 24.11.2010 je na veletrh přihlášeno 212 vystavovatelů na ploše 7 510 m2. Významný nárůst vystavovatelů je očekáván s koncem druhé uzávěrky 30.11.2010.

Výběr přihlášených firem z jednotlivých oborů

Elektroenergetika a silnoproudá elektrotechnika, vodiče a kabely:

AEG Power Solutions, allkabel, Ariane, ASE, Axima, Balseal Engineering, Betonbau, ČEZ, DCK Holoubkov Bohemia, DNA Energie, EEIKA Brno, ELPLAST-KPZ Rokycany, Elpro - Energo, ESB Elektrické stroje, ETD Transformátory, Finder CZ, Fronius ČR, GHV Trading, Hennlich Industrietechnik, Hensel, International BEZ Group, IBG Praha, Lapp Kabel, Pražská energetika, PRO 8, Rostislav Smieja - SPAR, Road Energy, Rower Ups, Saft Ferak, Silektro, SMA Czech Republic, Soleg atd.

Elektroinstalační technika:

ABB, DEHN+SOHNE GmbH, Eaton elektrotechnika, Elektro - Import Jablonec, Eleman, Erocomm, Enika, Famatel, Hager Electro, Kopos Kolín, Niedax - Kleinhuis, Rittal Czech, Roxtec CZ, Saltek, Schmachtl CZ atd.

Elektronické prvky a systémy:

Diametral, Distrelec Gesellschaft, Ermeg, GM Electronic, Infrasensor, KBH Energy, Meder electronic CZ, Micro - Epsilon Czech Republic, Semic Trade, Starmans electronics, Stäubli Systems, SVK Elektronik, Telemeter Electronic, Tronic, Vums - Powerprag atd.

Telekomunikační a radiokomunikační technika:

AEC Elektrotechnika, Antares - AZV, Český radioklub, Krystaly Hradec Králové, Telesis Technologies atd.

Automatizační, regulační a měřicí technika:

AutoCont Control Systems, Amit, Blue Panther, ConTek, Dinel, Elsaco - Ing. Jindřich Franc, Empos, JSP, Orbit Merret, Trafag, Mikroklima, Microsys, MM Group, Moravské přístroje, Landis+Gyr, Pickering Interfaces, Scada Servis, SEA, Setron, SofCon, Teco, Tecon, Top Instruments, Zam - Servis atd.

Prezentovat se budou i významné společnosti z oborů osvětlovací, signalizační a zabezpečovací techniky, výpočetní techniky a řady dalších.

Vyjádření některých společností k jejich účasti na veletrhu ELECTRON 2011

"Praha je hlavní město a z velké části České republiky je jednoduše dostupná pro elektro profesionály, tj. naší klíčovou zákaznickou skupinu. Navíc koncentrace těchto zákazníků v Praze a dostupném okolí je velmi vysoká, proto je účast na veletrhu ELECTRON pro nás samozřejmá a nezbytná", říká Jiří Kubeš, marketingový manažer ABB s.r.o., org. jedn. Elektro-Praga.

"Jakost a technická úroveň našich výrobků používaných v oblasti energetiky má rozhodující význam pro jejich uplatnění na trhu a je základním předpokladem pro konkurenceschopnost a úspěch naší společnosti. Na tradiční dubnové výstavě v PVA Letňany proto bude naše společnost prezentovat nejnovější typy rozváděčů spojené s nejnovějšími trendy v oblasti energetiky," uvádí Ing. Jiří Lang, samostatný konstruktér společnosti DCK Holoubkov.

"Hladký průběh a úspěšnost veletrhu FOR ARCH nás přesvědčily, že společnost ABF, a.s., je schopna zajistit bezproblémový průběh veletrhu s vysokou návštěvností. Vítáme možnost účasti na novém veletrhu v oboru elektrotechniky, elektroniky a energetiky. Vyhovuje nám zejména tradiční místo konání veletrhu, protože většina našich zákazníků a obchodních partnerů je právě z Prahy. Rádi Vás přivítáme v naší expozici." uvádí Ing. Josef Raffay, vedoucí oddělení Analýzy trhu a poradenství společnosti PRE.

"Již řadu let vystavujeme v Pražském veletržním areálu Letňany a v této tradici chceme pokračovat. V roce 2011 chceme v termínu 12. - 15. 4. 2011 vystavovat na veletrhu elektrotechniky, elektroniky a energetiky Electron a tímto se budeme těšit na Vaši návštěvu." uvádí Ing. Petr Havelka jr., vedoucí marketingu společnosti Schmachtl CZ.

"Odborníci z oboru elektrotechniky a energetiky se tradičně potkávají na jaře v Praze," vysvětluje David Řeháček, Managing Director SMA Czech Republic. "Těší nás, že se v rámci veletrhu ELECTRON představí hned několik významných společností z oboru fotovoltaiky a že obnovitelné zdroje zde budou důležitou samostatnou kapitolou," doplňuje David Řeháček.

Doprovodný program

Pečlivě je samozřejmě připravován i doprovodný program, ve kterém si vystavující společnosti, odborná i široká veřejnost vybere z bohaté nabídky seminářů, přednášek a veletržních soutěží. Zájemci si budou moci vybrat z aktuálních témat z oblasti legislativy v elektrotechnice, energetiky, úspory energie, alternativních zdrojů energie nebo podpory podnikání. Veškerý doprovodný program je připravován ve spolupráci s odborníky na danou tématiku.

Jednou z připravovaných soutěží je GRAND PRIX ELECTRON 2011. Do této soutěže může jakýkoliv vystavovatel přihlásit svůj výrobek, který bude následně hodnotit odborná porota složená z předních kapacit oboru elektrotechniky, elektroniky a energetiky. Vyhlášení vítězů proběhne na Galavečeru vystavovatelů pořádaném při příležitosti konání veletrhu ELECTRON 2011.

Další soutěží pro vystavovatele je TOP EXPO ELECTRON 2011 - soutěž o nejzdařilejší expozici veletrhu. Hodnotit se bude estetické a originální ztvárnění, přístup obchodníků i hostesek k zákazníkovi.

V případě zájmu o jakékoliv informace, zpracování nabídky nebo osobního setkání, nás neváhejte kontaktovat.

Ing. Vanda Yousifová
Hlavní manažerka veletrhu
Tel.: +420 225 291 136
Fax.: +420 225 291 199
Mobil: +420 739 003 144
E-mail: yousifova@abf.cz
Web: www.electroncz.cz


ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...