Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kotle Loos v závodě Diamo s. p. Stráž pod Ralskem

Vynikající spoluprací s pracovníky tepelné soustavy s. p. DIAMO ve Stráži pod Ralskem při přípravě i realizaci vznikl jedinečný celek zařízení včetně řízení, který je skutečnou ukázkou kvality a spolehlivosti výrobků Loos.

Diamo s. p. ve Stráži pod Ralskem se stal významným odběratelem horkovodních a parních kotlů Loos. Horkovodní kotle slouží k vytápění objektů podnikových provozních areálů, k technologickým ohřevům a současně i k dodávce tepelné energie do města Stráž pod Ralskem. Parní kotle jsou určeny k zásobování technologické páry zejména do stripovacího procesu a pro další sanační technologie v rámci likvidaci ekologické zátěže z těžby uranu po předchozím využívání kyseliny sírové vtláčené do podzemí.

Horkovodní část kotelny je vybavena třemi kotli LOOS UNIMAT UT-M 46 o celkovém výkonu 27 MW. Parní část kotelny je vybavena kotli LOOS UNIVERSAL ZFR-IE 20000 x 16 a UL-S-IE 8000 x 16 o celkovém výkonu 24 t/h syté páry, včetně kompletní sestavy modulů určených pro úpravu vody, tj. reverzní osmózou k úpravě surové napájecí vody z nově provedeného vrtu, kondenzátním modulem CSM pro sběr beztlakého kondenzátu a modulem tepelné úpravy vody WSM-V pro zajištění dokonalého odplynění. Sestava je doplněna analyzátorem vody LWA, který zajišťuje přesné dávkování chemikálií, čímž nejen šetří prostředky za chemikálie, ale zároveň slouží k prodloužení životnosti parních kotlů.

 

 
 
Reklama