Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová generace elektrických pohonů Siemens pro systémy vytápění, větrání a klimatizace

Společnost Siemens uvede na trh v říjnu tohoto roku novou generaci elektrických pohonů řady Acvatix. Dosavadní sortiment zdvihových elektrických pohonů byl kompletně přepracován a rozšířen. Nové modely jsou velmi spolehlivé a jednoduché – montáž produktů v soustavách vytápění, větrání a klimatizace (Heating, Ventilation and Air Conditioning – HVAC) je díky tomu rychlá a bezpečná.

Produkty řady Acvatix, které jsou v oboru HVAC známé přesnou regulací a spolehlivostí, se v praxi osvědčují již několik desetiletí. Komplexní řada pohonů doplněná o nové modely nyní pokrývá všechny typy aplikací, které se vyskytují v zařízeních HVAC.

Nová vývojová řada produktů Acvatix umožňuje lepší řešení systémových procesů a vychází vstříc požadavkům projektantů a montážních firem. Všechny nové pohony Acvatix SAX... mohou být například instalovány, provozovány a udržovány podle stejných zásad. Ergonomicky navržené kolo ručního ovládání umožňuje manipulaci nezávislou na montážní poloze pohonu, aniž by bylo nutné používat nářadí. Zejména v nouzových situacích nebo během servisních prací je tak umožněn lepší přístup k pohonu. Navíc je indikace polohy vřetene viditelná z různých úhlů a díky integrované LED diodě lze provozní stav pohonu snadno identifikovat i z větší vzdálenosti. Nová technologie bezkartáčových stejnosměrných motorů významně zvyšuje energetickou účinnost provozu. Další novinkou je způsob připojení pohonu k ventilu, který vylučuje riziko chybné montáže a vyžaduje provedení pouze několika jednoduchých kroků.

Pohony nové generace jsou zpětně kompatibilní se všemi ventily Acvatix vyrobenými v posledních 30 letech. Při modernizaci stávajících zařízení HVAC to představuje podstatnou výhodu, protože pohon nové řady Acvatix lze připojit k libovolnému typu ventilu značky Siemens s velkým zdvihem. Podrobné technické informace o sortimentu řady Acvatix jsou k dispozici na internetové adrese http://www.siemens.cz/ventily.


Kontakt:
Ing. Vlastimil Kojzar
tel.: 233 033 623
E-mail: vlastimil.kojzar@siemens.com


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...